Sastojci:
1,3 kg pilećeg belog mesa i bataka
so, biber
6 tankih traka slanine
230 g šampinjona
1 velika šargarepa
2 crna luka
2 čena belog luka, mlevena
1 kašika paradajz pirea
2 kašike brašna
2 šolja crnog vina
1 šolja pilećeg bujona (kocka)
1 kašika brendija
malo timijana
3 kašike putera
svež peršun
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Piletinu posolite i pobiberite. Ispržite slaninu dok ne postane hrskava.
U plitkoj i velikoj šerpi pržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i u istoj šerpi na malo ulja propržite iseckane pečurke, luk i šargarepu. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još minut.
Zatim u to sipajte paradajz pire i promešajte, a zatim dodajte brašno i mešajte sve dok se lepo ne sjedini. Postepeno sipajte vino, supu, pa brendi. Vratite piletinu i slaninu u šerpu. Dodajte timijan, posolite i pobiberite i ostavite da proključa.
Nakon ključanja pokriti poklopcem i staviti u rernu. Kuvajte dok se piletina ne bude gotova nekih 30 minuta. Izvadite piletinu iz lonca i stavite na tanjir.
Vratite lonac na ringlu da se kuva na srednjoj temperaturi, dodajte puter i dinstajte dok se sos ne zgusne, oko 10 minuta. Kada se sos zgusne vratite piletinu u rernu.
Izvor: stvarukusa.rs
Provedite vikend u Muzeju savremene umetnosti: Očekuje vas besplatan ulaz i vođenje izložbe o Mileni Pavlović Barili
Make-up trik sa olovkom za oči koji će ih vizuelno istaći: Isprobajte 'sandwich' tehniku
Meghan Markle i princ Harry već su proslavili Valentine's Day: Kako je izgledao njihov "triple-date" u Kanadi?
Ljubavni horoskop za 14. februar: Otkrijte koji znakovi će za Dan zaljubljenih sijati najsjajnije
Obuća u ovoj boji preuzima tron: Saznajte koju nijansu dizajneri predlažu umesto crne za proleće 2025.