Kao što sigurno znate, pesto sos je zvezda specijaliteta italijanske kuhinje. Ovaj fenomenalni sos na bazi bosiljka osvežavajućeg je ukusa i koristi se u bezbroj varijacija u pripremi hrane, kojoj uvek da poseban šmek.

Potrebni sastojci:

Jedna šolja svežeg bosiljka, što više usitnjenog

Dve trećine šolje usitnjenih pinjola (možete zameniti i bademom ili indijskim orahom)

3 supene kašike rendanog parmezana

2 čena usitnjenog belog luka

1 kafena kašika limunovog soka

Malo peršuna

Maslinovo ulje

Morska so

Priprema:

Ubacite sve sastojke u blender i dobro ih sjedinite. Pazite na količinu maslinovog ulja - ono će odrediti gustinu pesto sosa. Svakako, pesto sos ne sme da bude suv, ali pazite i da ne preterate sa maslinovim uljem kako ne bi bio suviše redak.

Pesto sos u teglici možete da čuvate do 4 dana u frižideru, a za duži period je potrebno da ga zamrznete.

Prijatno!

Izvor: stil.rs