Nova dijeta Soup Cleans već nekoliko meseci privlači našu pažnju…

U potrazi za ishranom koja je bogata vlaknima, a ima nizak nivo glikemijskog indeksa, Lucinda Duncalfe, vlasnica ketering lanca Real Food Works koji zaposlenim Amerikancima dostavlja zdravu hranu, i njen tim osmislili su dijetu Soup Cleans.

Dijeta je vrlo jednostavna i drži se jednodnevnog režima koji se sastoji se od šest organskih supa koje ne sadrže ni soju, ni gluten, niti bilo koji proizvod životinjskog porekla. Supe koje su mahom napravljene od povrća se mogu jesti i hladne i tople ili hladne.

I to je sve ok, da ne postoji jedno pitanje: Da li je moguće smršati od jednodnevne dijete? Za sada, mišljenja su podeljena, ali stručnjaci su ubeđeni da ovakav režim ishrane pruža priliku da “odmorite” svoj digestivni trakt, doduše samo privremeno.

Ono sa čim definitivno možemo da se složimo je da ovakva vrsta detoks dijete je i te kako pristupačna i daleko bolja od bilo kakvih dijeta koje se baziraju na sokovima jer supe, i to one od organskog povrća imaju daleko više hranljivih sastojaka i niži glikemijski indeks od sokova.