Planetarna kretanja u septembru donose smanjenje komplikacija i uklanjanje prepreka. Iako ovaj period koji će trajati do 20. septembra neće isto delovati na sve znakove, možete da očekujete male pomake nabolje.

Ovog meseca će sve brže planete u nekom trenutku prolaziti kroz Devicu. Sunce je ušlo u nju 22. avgusta, Mars će mu se pridružiti 5. septembra, Merkur 10. septembra, a Venera 20. septembra. Ta konstelacija će najviše pogodovati zemljanim znakovima.

Veoma važan momenat pre nekoliko dana bio je Marsov ulazak u Devicu, ali i to što Merkur kreće direktno nakon dve nedelje svima mrskog retrogradnog kretanja. Zahvaljujući tome, očekujte prestanak ili slabljenje komplikacija, zastoja i prepreka.

Pod uticajem velikog broja planeta u Devici, analitičke sposobnosti ovog znaka biće naglašene u svakodnevnom životu. Nastojaćete da dobro organizujete prostor i vreme, pridavaćete veće značenje detaljima i pazićete na tačnost u svim aktivnostima. Pedantnost i temeljnost biće vam važniji od brzine, a prilikom razgovora ili prepiske ispravljaćete sagovornika i tražiti da vam precizno objasni šta je hteo da vam kaže.

Sunce ulazi u Vagu 22. septembra, što će podstaći mnoge da preduzmu estetske zahvate, ozbiljnije se pozabave svojom linijom i izgledom, te obnove garderobu ili se posvete umetnosti bilo kao stvaralac, bilo kao posmatrač.

Poslednjeg dana septembra i Merkur ulazi u Vagu, otvarajući vrata diplomatiji u svim vrstama odnosa.

Izbor: tportal

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/