Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže nam prilika za nov početak: Konjukcija Jupitera i Plutona

Energija koja će biti aktuelna ovih dana dešava se svakih 13 godina.

  Izvor: Foto: Profimedia

Konjukcija dve planete znači da se u određenom trenutku nađu na istom stepenu, što će početkom ovog meseca, tačnije od 4. aprila do 7. aprila biti slučaj sa Jupiterom i Plutonom.

Ono zbog čega je ovaj događaj posebno važan sa astrološkom aspekta jeste to da se dešava jako retko - na svakih 13 godina, a ove godine nas konjukcija Jupitera i Plutona čeka u 3 navrata. Stoga nije ni čudo što je 2020. jako dramatična godina, i što je značajna prekretnica, kako na ličnom planu tako i na globalnom planu takođe.

Kao što smo u uvodnom delu  napomenuli Jupiter i Pluton će ove godine tri puta biti u liniji poravnjanja: 4. aprila, 30. juna i 12. novembra, što simbolički predstavlja početak, sredinu i kraj jednog ciklusa, koji treba da označava važne promene koje treba da budu bitan zaokret, kako na ličnom tako i na globalnom planu.

Ono što je sigurno jeste da se ovaj energetski uticaj već oseća od samog kraja marta, i da je važno da ga prepoznamo.

Jupiter je vladar neba, Pluton podzemlja, moći i smrti. Međutim, kada se ove dve planete susretnu stvara se jedna posebna energija, ona koja donosi promene.

Pluton označava kao što smo rekli smrt, razaranje, nestajanje, ali isto tako razaranje podrazumeva i novi početak - stvaranje novih temelja, i u tom smislu je prisustvo Jupitera jako važno, piše Mogujatosama.rs. Jupiter označava obilje i bogatstvo i na neki način ova planeta osigurava da sve što se započne na novim temeljima, nakon što smo razorili stare građevine, bude prosperitetno i da nam donese uspeh.

Ipak, kako će se stvari razvijati zavisi od nas samih. Spoj Jupitera i Plutona donosi veliku moć i potencijal, ali se ta moć može iskoristiti u različitim pravcima. Važno je da ostavimo pohlepu sa strane i ambiciju koja sama sebi robuje i da otvorenog srca pogledamo kako možemo da iskoristimo mogućnost za novim početkom.

Takođe, s obzirom na to da su promene globalne, moguće je da ćemo se osećati bespomoćnima i da ne upravljamo kormilom mi, već da se stvari dešavaju van naše kontrole. Kada su velike pozornice u pitanju to jeste tako, ali ono što je važno da shvatimo jeste da iako ne možemo da utičemo na te promene, možemo da utičemo na sebe u tim promenama.

Izvor: mogujatosama.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity