Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaganje Lava u ljubavi sa drugim horoskopskim znacima

  Izvor: Foto: Shutterstock

Lav i Ovan

Ova dva znaka zajedno mogu biti ili ‘dream team’ ili potpuna propast. Veoma su slični jedno drugom jer oba pripadaju vatrenom elementu, što čini njihove doživljaje sebe i sveta, motive i načine reagovanja skoro istim, mada ta sličnost može biti mač sa dve oštrice. Situacija je nalik onoj kada se dva Ovna spoje gde ih sličnost može dovesti do rivalstva, samo što je u ovom slučaju Lavu isuviše važno da odnese pobedu. Pred Lavom onda čak i Ovan posustaje, ali to nije tip odnosa koji Ovan želi, jer se i sam na ulogu glavnog navikao. Lavu i Ovnu su neki dani sjajni, a neki ispunjeni svađom.

Lav i Bik

Od Bika i Bika u preterivanju jedino mogu pobediti Bik i Lav, mada preterivanje u vidu raskalašnog pristupa životu i luksuziranja koji su ih na prvom mestu spojili, u ovom slučaju mogu predstavljati prepreku u održavanju odnosa ova dva znaka. Uživanje u svemu prerasta u otimanje za te iste stvari. Pobedu odnosi Lav u razočarenju što Bik nije mrdnuo prstom da ga zadrži pored sebe, te odlazi uvređen što nekome nije dovoljno bio važan.

Lav i Blizanci

Ova dva znaka zajedno mogu napraviti haos - oba žive da bi se zabavljali i bili primećeni, pa ove snove u paru lako ispunjavaju. Isti motivi koji ih spajaju lako postaju razlog za rastanak, jer Lav u pažnji koju dobija prilikom njihovog ‘nastupa’ isuviše uživa, te poželeti binu samo za sebe, dok Blizanci neće podnositi ovo Lavovo ponašanje, a još manje njegov pokušaj da Blizance i intelektualno obori.

Lav i Blizanci

Kada se Rak, Mesečev znak ogoljene duše i Lav, Sunčev znak štićenog ega, nađu zajedno, jedno od njih ostaje nezbrinuto, i to radije bude Rak. Dok Rak brine o svima manje nego o sebi, Lav će njegovu pažnju oberučke prihvatiti i iscrpeti do kraja. Nije sve tako crno, pa nam vladarstvo svetla Meseca i Sunca govori o sličnosti u subjektivnosti koju imaju. Ipak, subjektivnost pripada samo jednom, pa da li dvoje subjektivnih mogu biti zajedno?

Lav i Lav

Pravilo glasi da se dva znaka istog elementa moraju dobro slagati i ovo pravilo ne poričemo. Sunce predstavlja doživljaj sebe i pogled na svet iz sopostvenog ugla, pa položaj Sunca dve osobe u istom znaku daje sličnost koja spaja i čini odnos skladnim. Kombinacija dvoje Lavova je zato izdaleka idealan spoj, ali mu lako nalazimo mane što se više približavamo. Lav voli sebe i sve što on voli, pa bi ista interesovanja koja su plus kod drugih kombinacija istih znakova bila minus u ovom slučaju. Lav će drugog Lava videti kao kradljivca identiteta.

Lav i Devica

Lavom vlada Sunce koje svet vidi samo iz svog ugla, dok Devicom vlada Merkur koji svet posmatra umom svega što ima um. Logičarka i objektivna Devica sa subjektivnim Lavom osećaće se kao u zoološkom vrtu gde Lava istražuje kao biće, dok će Lavu njene posete imponovati i uživaće u pažnji koju dobija, ne znajući njene prave namere.

Lav i Vaga

Ova dva znaka se na nebu nalaze u položaju u kom među sobom formiraju aspekt zvani sekstil, koji svojom simblikom znači dovoljno sličnosti u meri da svojom količinon ne mogu naškoditi. Ova dva znaka spaja želja da zabavu podele sa nekim te oboma partnerstvo predstavlja važan segment života. Sličnosti ima još mnogo ali mana samo jedna - Vaga će biti spremna da se odrekne dela sebe radi odnosa sa Lavom, ali Lav na takav potez nikada ne bi ni pomišljao.

Lav i Škorpija

Škorpija i Lav su fiksni znaci, što znači da nisu raspoloženi da svoje stavove i poglede na svet menjaju, a na nebu su u položaju gde prave kvadrat odnosno aspekt koji nosi napetu atmosferu, pa je jasno da se ne bi menjali pogotovo ne zbog ovog drugog. I jedan i drugi znak u velikoj meri drže do sebe, odnosno do svojih uverenja koja definišu njihovu ličnost, pa bi uspostavljanje mira među njima moglo biti teško.

Lav i Strelac

Dva vatrena znaka zajedno ne mogu biti loš spoj. Sve dok i jedno i drugo izgledaju moćno i jedno drugom doprinose slici koju žele da ostave u sećanjima drugih ljudi, ovaj odnos može imati dobar početak. Spaja ih želja da se provode i stvore nezaboravne uspomene u svom životu, kao i želja da se osete živim što je više moguće jer su oba vatreni znaci, a vatra je simbol života.

Lav i Jarac

Dok Lav vlada džunglom sedeći na svom zelenom tronu od bilja, Jarac vlada sa planine gde trona nema - tron je put koji je prešao on, a ne bilo ko drugi. U ovom odnosu veliki problem može biti autoritativnost koju oba znaka poseduju, te će pokušavati da vladaju jedno drugim. Borba za vlast može predstavljati problem u odnosu, ali mu istovremeno daje i život jer i Lav i Jarac vole izazove.

Lav i Vodolija

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog, nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Lav želi da zasija punim sjajem, da bude zapažen i viđen, dok Vodolija ne sanja o ovim stvarima - ona samo želi da bude drugačija. Zato Lavovi mogu prevrtati očima na unikatnost Vodolije, dok će Vodolije Lavove videti kao pozere. Kada bi prevazišli ove predrasude, mogli bi naći zlatnu sredinu između suviše isključenosti drugih (Lav) i suviše uključenosti drugih (Vodolija) u stvaranju sopstvenog pogleda na svet.

Lav i Ribe

Na nebu se ova dva znaka nalaze tako da nemaju pogled jedno na drugo - jedan znak nije opozitan drugom već se nalazi znak do opozitnog znaka, pa takav položaj možemo uporediti sa dugačkim trpezarijskim stolom gde Lav sedi na čelu, a Ribe na mestu sa strane od čela drugog kraja stola. Tako oni nisu ni jedan preko puta drugog gde bi bar kontaktom očima mogli komunicirati, kada već razgovorom zbog udaljenosti ne mogu. Ovo govori o različitosti koja postoji među njima, gde Lav sa jednog kraja stola priča o sebi, dok Ribe više ćute nego pričaju na drugom kraju stola. Da li će ova dva znaka ikada stupiti u kontakt i naći zajednički jezik? Vatra i voda zajedno nikada nisu izgledali kao dobra ideja, ali ono što im je zajedničko jeste želja i sposobnost da ceo svet hipnotišu i obmanu svojom pojavom.

Piše:@sunceistoka

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity