Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaganje Device u ljubavi sa drugim horoskopskim znacima

  Izvor: Foto: Shutterstock

Devica i Ovan

Kada bi Ovan razumeo ritam Device, a Devica ritam Ovna, odnos bi mogao biti od koristi za oba znaka. Dok Ovan stvari obavlja brzo, a način funkcionisanja Device vidi kao gubljenje vremena, Devica Ovna vidi kao brzopletog, a svoje radnje obavlja strategično. Ova dva znaka mogla bi mnogo toga naučiti jedno od drugog kada bi prešla preko očiglednih različitosti.

Devica i Bik

Ukoliko vidite dvoje kolega koji savršeno funkcionišu na svom radnom mestu i van njega, moguće je da su u pitanju baš ova dva znaka. Jedan od stereotipa o Biku jeste da su lenji, ali to nije istina. Podrazumeva se da pored Device svaki znak izgleda kao lenj, ali Devica svoje obaveze obavlja brzo i taktično, dok će Bik uraditi isto ali posle dužeg vremena. Bik radi da bi odmorio, dok Devica odmara da bi radila, pa zajedno uspostavljaju dobar balans rada i odmora koji ne bi mogli uspostaviti jedno bez drugog.

Devica i Blizanci

I jednim i drugim znakom vlada planeta Merkur koja predstavlja čovekove misli i jezik kojim ih ispoljava, pa su i Blizanci i Devica veoma komunikativni. Razgovor će ih na prvom mestu spojiti, ali posle nekog vremena oboje mogu primetiti da razgovor ne ide u dobrom smeru i da imaju sukob mišljenja, jer ova dva znaka svojim položajem na nebu prave kvadrat - aspekt napete atmosfere. Dok Blizanci u ovoj napetosti mogu uživati i odnos videti kao izazov, Devica takvu atmosferu ne priželjkuje.

Devica i Rak

Dok je Rak u potrazi za odnosom gde se može osećati kao kod kuće, Devica je u potrazi za odnosom gde situacija izgleda kao da osoba radi za nju. Rak nema određene zamisli po pitanju bilo kog odnosa, dok Devica sasvim dobro zna šta u svakom odnosu želi, ali ipak, kada se ova dva znaka nadju zajedno, nalaze dobar balans očekivanja i spontanosti.

Devica i Lav

Lavom vlada Sunce koje svet vidi samo iz svog ugla, dok Devicom vlada Merkur koji svet posmatra umom svega što ima um. Logičarka i objektivna Devica sa sujbektivnim Lavom osećaće se kao u zoološkom vrtu gde Lava istražuje kao biće, dok će Lavu njene posete imponovati i uživaće u pažnji koju dobija, ne znajući njene prave namere.

Devica i Devica

Pravilo glasi da se dva znaka istog elementa moraju dobro slagati i ovo pravilo ne poričemo. Sunce predstavlja doživljaj sebe i pogled na svet iz sopostvenog ugla, pa položaj Sunca dve osobe u istom znaku daje sličnost koja spaja i čini odnos skladnim. Ipak, kada je u pitanju kombinacija dve Device situacija je drugačija. Devica je u simbolici svoje planete Merkura sklona detaljnoj analizi svega, pa bi dve Device zajedno mogle biti suviše sitničave i kritički nastrojene.

Devica i Vaga

Kada zaljubljena Venera odevena u haljinu na sastanku sretne formalno odevenu Devicu, sve joj već na početku postane jasno. Tokom sastanka, Devica uređuje pribor za jelo na stolu i ispravlja rukave na svojoj košulji, a potom u vezi radi prilično slične stvari. Devica ‘ispravlja krive Drine’ koje niko drugi ne zapaža kod Vage, dok Vaga sasvim spremno sve svoje mane zarad Device otpušta, iako to ne bi trebala raditi. Devica žrtvuje svoje vreme da bi bila sa Vagom, dok Vaga žrtvuje sebe.

Devica i Škorpija

Tamo gde je Devica mogla da upravlja Vagom, ovde sa Škorpijom neće smeti ni da sanja o takvim delima. Škorpija će lako nadvladati vladarstvo Device i pokazaće joj ko je glavni, a Devici se može svideti to što konačno pored sebe ima nekog ko se usuđuje da preuzme tu ulogu. Ova dva znaka su zapravo veoma slična, jer je Devica ‘advanced’ verzija Škorpije - Škorpija deli sposobnosti sa Devicom, ali ima više sigurnosti na samom delu, pa zajedno ova dva znaka mogu napredovati.

Devica i Strelac

Devica i Strelac na nebu svojim položajem formiraju kvadrat, aspekt napete atmosfere i različitosti. Devica je zemljani znak, pa nije ljubitelj turbulentnog stila života koji Strelac živi, tako da Strelac Devicu može videti kao izuzetno napornu i predvidivu. Ukoliko bi prevazišli razlike u pogledima na svet i funkcionisanju u istom, Strelac bi mogao Devicu osloboditi njene prevelike usresređenosti, tako da može više uživati u svakodnevnici života, dok bi Devica mogla pomoći Strelcu u smanjenju njegove brzopletosti.

Devica i Jarac

Dva najveća radoholičara uparena zajedno mogu da naprave čuda ukoliko smatrate da ste pravi primeri ambiciozne i vredne Device ili Jarca. Ukoliko to ipak niste, ova kombinacija može biti problematična jer neutrošena energija koju posedujete biće utrošena na neprekidne svađe. Jedini znak koji Devici može parirati u analizi i kritikovanju jeste Jarac, pa ova kombinacija može biti i napeta.

Devica i Vodolija

Na nebu se ova dva znaka nalaze tako da nemaju pogled jedno na drugo - jedan znak nije opozitan drugom već se nalazi znak do opozitnog znaka, pa takav položaj možemo uporediti sa dugačkim trpezarijskim stolom gde Devica sedi na čelu, a Vodolija na mestu sa strane od čela drugog kraja stola. Tako oni nisu ni jedan preko puta drugog gde bi bar kontaktom očima mogli da komuniciraju, kada već razgovorom zbog udaljenosti ne mogu. Ovo govori o različitosti koja postoji među njima gde Devica sa jednog kraja stola polemiše o knjizi koju je pročitala, dok Vodolija priča o vanzemaljcima. Da li će ova dva znaka ikada stupiti u kontakt i naći zajednički jezik? Sve je moguće, pa bi Vodoliju mogle zainteresovati knjige koje čita Devica, dok bi Devica (verovatno na silu) mogla čitati knjige o vanzemaljcima.

Devica i Ribe

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog, nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka, netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Ribe uživaju u ležernom životu, a Device su radoholičari pa ovaj odnos može biti nadopunjujuć, tako da bi Device podstakle Ribe da svoje snove realizuju, a pored Riba bi se odmorile i opustile.

Piše:@sunceistoka

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity