Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaganje Vage u ljubavi sa drugim horoskopskim znacima

  Izvor: Foto: Shutterstock

Vaga i Ovan

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog, nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka, netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Opozitnost je razlika, ali i nadopunjavanje, pa Ovan može podsetiti Vagu na važnost individualnosti, kao i preduzimljivosti u delovanju u vidu ratobornosti, dok Vaga Ovna podseća na lepotu zajedništva, mira i diplomatičnosti kao odlika koje Ovnu često zafale.

Vaga i Bik

Ova dva znaka su pod vladarstvom Venere, planete sklada, mira i ljubavi, pa je teško zamisliti ovaj par u svađi ili da njihov odnos ima bilo kakve mane. Bik i Vaga su slični u interesovanju za lepotu, uživanje i u potrebi za zajedništvom, ali su uglovi posmatranja okoline i doživljavanja iste u osnovi različiti. Bik je zemljani znak, pa svet percipira realno, dok Vaga kao vazdušni znak radoznalo lebdi i luta iznad zemlje Bika svet doživljavajući više apstraktno. Ova razlika nije opasna po odnos ukoliko među njima ima dovoljno razgovora.

Vaga i Blizanci

Dva vazdušna znaka imaju veoma slična interesovanja i poglede na svet, pa se u zajedničkom društvu mogu osećati ‘kao kod kuće’. Različitosti medju njima ima toliko malo, skoro da možemo reći da ih nema uopšte, pa upravo ovo može biti jedna od mana. Udobnost ovog odnosa može postati dosadna, a Blizanci se teško zadržavaju na jednom mestu.

Vaga i Rak

Iako na nebu ova dva znaka svojim položajem prave kvadrat, aspekt koji označava napetu astmoferu, razlike koje bi opisale takvu naprtost medju njima nije lako pronaći. Rak i Vaga su slični po želji da sebe podele sa nekim i po želji da ostvare zajednicu. Jedina moguća razlika među njima jeste što će se Vaga u nameri da održi mir uvek sa svima složiti i odbaciti svoj stav zarad odnosa, dok Rak ne vidi potrebu za tim - njim vlada Mesec koji je njegovo iskreno osećanje po pitanju nečega, pa će za sve uvek biti iskren.

Vaga i Lav

Ova dva znaka se na nebu nalaze u položaju u kom među sobom formiraju aspekt zvani sekstil, koji svojom simblikom znači dovoljno sličnosti u meri da svojom količinon ne mogu naškoditi. Ova dva znaka spaja želja da zabavu podele sa nekim, te oboma partnerstvo predstavlja važan segment života. Sličnosti ima još mnogo, ali mana samo jedna - Vaga će biti spremna da se odrekne dela sebe radi odnosa sa Lavom, ali Lav na takav potez nikada ne bi ni pomišljao.

Vaga i Devica

Kada zaljubljena Venera odevena u haljinu na sastanku sretne formalno odevenu Devicu, sve joj već na početku postane jasno. Tokom sastanka Devica uređuje pribor za jelo na stolu i ispravlja rukave na svojoj košulji, a potom u vezi radi prilično slične stvari. Devica ‘ispravlja krive Drine’ koje niko drugi ne zapaža kod Vage, dok Vaga sasvim spremno sve svoje mane zarad Device otpušta, iako to ne bi trebala raditi. Devica žrtvuje svoje vreme da bi bila sa Vagom, dok Vaga žrtvuje sebe.

Vaga i Vaga

Pravilo glasi da se dva znaka istog elementa moraju dobro slagati i ovo pravilo ne poričemo. Sunce predstavlja doživljaj sebe i pogled na svet iz sopostvenog ugla, pa položaj Sunca dve osobe u istom znaku daje sličnost koja spaja i čini odnos skladnim. Ovoj kombinaciji je veoma teško naći manu ili bar zamisliti potencijalni loš scenario jer Vaga sama predstavlja partnerstvo i spremnost na kompromis radi održanja odnosa, pa u tom slučaju se čini da bi dve Vage mogle biti zajedno doveka. Jedina mana je to što previše mira dosadi, pa zabavu mogu potražiti na drugom mestu.

Vaga i Škorpija

‘Vanilla’ Vage možda neće biti spremne na beskurpulozne Škorpije. Vaga u simbolici svog vladara Venere traži nekog mirnog, otvorenog i pažljivog, pa uz Škorpiju to možda neće pronaći, ili bar neće uvideti na početku odnosa. Ukoliko Vaga bude dovoljno strpljiva, posle nekog vremena Škorpija će pokazati svoju nežnu stranu.

Vaga i Strelac

Kliše je uz pomen Strelca uvek govoriti i o njegovoj avanturističnosti, ali Strelčevi zaista jesu takvi. Vaga je poznata po spremnosti da se prilagodi svom partneru i uopšteno svim ljudima koji je okružuju jer suviše ceni mir, pa joj avanturisanje sa Strelcom neće predstavljati problem. Ova dva znaka zajedno mogu pričati o najrazličitijim temama jer vatra sreće vazduh i rasplamsava se.

Vaga i Jarac

Na nebu su ova dva znaka položeni tako da među sobom prave kvadrat - aspekt napete atmosfere koja postoji usled različitosti. Vagi je veoma važno da ima saputnika, dok za Jarca to predstavlja sasvim sporednu stavku u životu, pa bi se Vaga u ovom odnosu mogla osećati nedovoljno voljeno i važna Jarcu, pogotovo gledajući njegov hladan pristup svemu. Vaga će uvek imati utisak kao da daje previše sebe da bi taj odnos uspeo dok Jarac ne daje skoro ništa.

Vaga i Vodolija

Dva vazdušna znaka imaju veoma slična interesovanja i poglede na svet, pa se u zajedničkom društvu mogu osećati ‘kao kod kuće’. Različitosti među njima ima toliko malo, skoro da možemo reći da ih nema uopšte, pa upravo ovo može biti jedna od mana, ali je sličnosti ovde manje nego u slučaju druga dva vazdušna znaka - Blizanaca i Vodolije. Vaga možda nije toliko radoznala kao što Blizanci i Vodolija jesu, pa bi Vodoliji u ovom odnosu s vremenom bilo sve dosadnije kada Vaga ne bi želela da istražuje svet sa njom. Ipak, Vaga se uvek prilagodi osobi pored sebe, pa bi odnos lako uspeo, ali je pitanje da li je Vagin potez iskren i istinit?

Vaga i Ribe

Ova dva znaka zajedno pretvaraju snove o ljubavi u stvarnost jer su Ribe snovi, a Vaga je ljubav. Čak se i van njihove osnovne simbolike može naslutiti da su upravo oni najveći sanjari koji sanjaju o ljubavi. Vagom vlada Venera koja svoj najbolji položaj nalazi u znaku Riba, tako da ovaj odnos može biti tema za pisanje bajke, ali čuveni kraj “...I živeli su srećno do kraja života...” nije zagarantovan. Sve dok ima Riba ima i idealizacije, a ona nas vodi ka pogrešnom putu.

Piše:@sunceistoka

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity