Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaganje Škorpije u ljubavi sa drugim horoskopskim znacima

  Izvor: Foto: Shutterstock

Škorpija i Ovan

Mars je vladar Ovna, a suvladar Škorpije, pa ova dva znaka imaju mnogo toga zajedničkog u svojoj prirodi. Mars je arhetip muškarca ratnika i vođe tako opisujući sirovu energiju i moć, oštrinu pa čak i surovost koju Marsovi znaci nose. Razlika među Ovnom i Škorpijom je u obliku vođstva koje imaju - Ovan predvodi četu, bodri je i maše zastavom na njenom čelu, dok je Škorpija kralj mafije, vladar iz senke u simbolici svog vladara Plutona - Boga podzemlja i tame. U odnosu Ovna i Škorpije borba za vlast nikada ne prestaje.

Škorpija i Bik

Kada se dva znaka na nebu nalaze jedan preko puta drugog nazivamo ih opozitnim znacima. Opozitnost znači da imaju ista interesovanja, ali različite poglede na svet i drugačiji pristup stvarima. Pri susretu dva opozitna znaka, netrpeljivost pri velikom nerazumevanju biće i drugima vidljiva, ali uz vreme odnos ova dva znaka može biti veoma blagotvoran za obe strane. Opozitnost je razlika, ali i nadopunjavanje, pa Škorpija vidi Bika kao površnog, dok Bik Škorpiju vidi kao suviše mračnu, te zajedno mogu pronaći zlatnu sredinu, ali taj put neće biti lak. Bik želi da pokaže Škorpiji cveće koje niče iz zemlje i sve lepote ovog sveta, dok Škorpija nastoji da u Bikov život unese malo dubine i ‘metafizike’ života koja nije opipljiva.

Škorpija i Blizanci

Dva đavola na jednom mestu nalaze čovekoliki oblik u Blizancima i Škorpiji. U ovom odnosu niko neće ostati ravnodušan ali ni dužan ukoliko stvari pođu po zlu, a to se može desiti lako ukoliko Škorpija pokuša da vlada Blizancima, koji će pokušati da ućutkaju ili nadgovore Škorpiju.

Škorpija i Rak

Škorpija i Rak su znaci vodenog elementa, pa jedan drugom veoma nalikuju - oba svet percipiraju emocijama, a ne razumom, i zato lako mogu razumeti jedno drugo. Ipak, Rakom vlada Mesec koji je visoko na nebu i svoj odraz nalazi u rečnoj vodi koja predstavlja Raka, dok Mesec u znaku Škorpije nalazi svoj ne tako bajkovit položaj, jer je Škorpija podzemlje i pećina, a Mesec tu svojom svetlošću ne dopire. Zato se Rak u odnosu sa Škorpijom može osećati kao jedini koji bez ustručavanja pokazuje osećanja i o njima govori, i čini se kao da mora da izvlači to isto iz Škorpije koja je zatvorena.

Škorpija i Lav

Škorpija i Lav su fiksni znaci što znači da nisu raspoloženi da svoje stavove i poglede na svet menjaju, a na nebu su u položaju gde prave kvadrat, odnosno aspekt koji nosi napetu atmosferu, pa je jasno da se ne bi menjali pogotovo ne zbog ovog drugog. I jedan i drugi znak u velikoj meri drže do sebe, odnosno do svojih uverenja koja definišu njihovu ličnost, pa bi uspostavljanje mira među njima moglo biti teško.

Škorpija i Devica

Tamo gde je Devica mogla da upravlja Vagom, ovde sa Škorpijom neće smeti ni da sanja o takvim delima. Škorpija će lako nadvladati vladarstvo Device i pokazaće joj ko je glavni, a Devici se može svideti to što konačno pored sebe ima nekog ko se usuđuje da preuzme tu ulogu. Ova dva znaka su zapravo veoma slična, jer je Devica ‘advanced’ verzija Škorpije - Škorpija deli sposobnosti sa Devicom, ali ima više sigurnosti na samom delu, pa zajedno ova dva znaka mogu napredovati.

Škorpija i Vaga

‘Vanilla’ Vage možda neće biti spremne na beskurpulozne Škorpije. Vaga u simbolici svog vladara Venere traži nekog mirnog, otvorenog i pažljivog, pa uz Škorpiju to možda neće pronaći, ili bar neće uvideti na početku odnosa. Ukoliko Vaga bude dovoljno strpljiva, posle nekog vremena Škorpija će pokazati svoju nežnu stranu.

Škorpija i Škorpija

Dva Boga podzemlja, dva Hada se ovde susreću, i to ni manje ni više nego u tami samog podzemlja. I jedan i drugi imaju ogromnu moć kontrole koju su lako sprovodili nad drugim znacima ili bolje rečeno drugim smrtnicima, kako su ih ova dva Hada doživljavali, ali pri njihovom susretu moć je beznačajna i ništavna jer je oboje poseduju jednako.

Škorpija i Strelac

Jedini odnos u kom se Strelac neće osećati kao vođa i koji mu u takvom tonu neće dosaditi jeste odnos sa Škorpijom. Škorpija može imati savršenu dozu vladanja i autoriteta nad Strelcem, ali ukoliko u tome pretera Strelac će je odbaciti brže nego ikada, jer on svoju slobodu i individualnost ceni više nego išta drugo.

Škorpija i Jarac

Jarac ne voli autoritete nad sobom koji su javni, čineći da Jarac izgleda majušno i bedno. Malo je poznato da Jarac uživa u autoritetima nad sobom koji su tajni i privatni, jer mu se dopada činjenica da neko ima dovoljno smelosti za takvu ulogu u njegovom životu. Škorpiji odgovara hladna i zatvorena Jarčeva pojava jer je i sama takva.

Škorpija i Vodolija

Ova dva znaka na nebu formiraju kvadrat, aspekt koji opisuje napetu energiju nastalu u njihovoj različitosti, mada problem odnosa Škorpije i Vodolije predstavlja upravo jedna jedina njihova sličnost. Škorpija i Vodolija su fiksni znaci koji se veoma čvrsto i nerpomenljivo drže svojih stavova i uverenja, pa su sukobi vrlo česti bez mogućnosti nalaženja na pola puta. Škorpija pokušava da upravlja Vodolijom, ali ona to ne dopušta.

Škorpija i Ribe

Kada se dva znaka istog elementa upare, dobra atmosfera odnosa je skoro zagarantovana. Riba i Škorpija su znaci vodenog elementa, pa jedan drugom veoma nalikuju - oba svet percipiraju emocijama, a ne razumom i zato lako mogu razumeti jedno drugo. Škorpija je poznata po svojoj posesivnosti i kontroli, a Ribe po svom povinovanju partnerima, pa ovaj odnos zato može biti kavez ili bolje rečeno tesan akvarijum za Ribe.

Piše:@sunceistoka

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity