Cool girl trope

“Cool girl. Men always use that, don’t they?  As their defining compliment. She’s a Cool girl. Cool girl is hot. Cool girl is game. Cool girl is fun. Cool girl never gets angry at her man...She like what he likes...” Cool girl monologue, Gone Girl (2014)

Ona nije kao druge devojke-ona je zgodna i lepa ali ima smisao za humor, voli da se zabavlja i da igra igrice, voli sport i utakmice, pizzu i pivo...Sve u svemu, ona je kul devojka. Toliko zabave i manjka ‘mračenja’ u svojoj pojavi može imati samo žena Strelac jer je ovaj znak predstavljen kentaurom koji ima i pametnu glavu čoveka i zavidne noge i pozadinu konjskog tela. Znakom Strelca vlada Jupiter koji miriše na širenje sreće i ‘pozitive’, one vam nikada neće zamerati ni za šta i neće vas kritikovati, sa njima je uvek zabavno i zato su kul devojke najpoželjnije od svih. Muškarci je vole jer im je ona poput najboljeg ortaka sa kojim mogu da podriguju uz pivo i utakmicu, ali pitanje je da li zgodnica koja sa njim jede smeće od hrane i pije visokokalorični uopšte postoji? Ovaj trope poručuje da ukoliko želite da budete istinski dopadljive muškarcima, morate imati ‘muški mozak’ u telu izuzetno privlačne žene.

Primeri: Andie u How to Lose a Guy in 10 Days, Robin u How I Met Your Mother, Jamie u Friends with Benefits, Serena van der Woodsen u Gossip Girl, Mikaela u Transformers.