Poslednji retrogradni Merkur u 2021. godini očekuje nas 27. septembra 2021. godine i traje sve do 18. oktobra. Biće stacioniran u vazdušnom znaku Vage i najviše će uticati na našu komunikaciju, znanje i primanje informacija.

Retrogradni Merkur je aspekt koji ima najlošiju reputaciju. Uvek kada se pojavi "pomrsi konce", odloži neke planove, skloni smo pravljenju grešaka, gubljenju stvari, a mogući su i razni kvarovi u domu. Njegova poruka jeste da bolje upoznamo sebe, razotkrijemo svoju unutrašnjost i da se povežemo sa svojim podsvesnim umom.

Pošto je retrogradni Merkur u znaku Vage, važno je takođe da se fokusiramo na partnerstvo i ljubavni odnos. Promenićemo način na koji komuniciramo sa ljudima, a ovde može doći do značajnih problema i sukoba. Moraćete da postavite neke granice u komunikaciji, ali pazite i šta govorite, jer svaka reč može biti oružje.

Tokom retrogradne faze Merkura potrebno je i da detaljnije razmotrite svoje snove. Naši snovi mogu biti portal ka našoj podsvesti, a Merkur može ostavljati poruke u snovima. Kada Merkur uđe u retrogradnu fazu, u istom trenutku imaćemo ukupno 6 retrogradnih planeta, pa možemo očekivati snažan talas energije koja će menjati našu sudbinu.

Mnoge stvari u našem životu će se značajno usporiti i možda ćemo morati da se vratimo par koraka unazad da bismo uopšte mogli da krenemo napred. Učite iz svojih grešaka iz prošlosti, jer vas iskustvo može zaštiti od novih izazova i problema. Mnogi će se baviti temama koje su za njih bile ključne u junu ove godine.

Naša intuicija će biti povećana, pa sve što započnete radite iz srce. Slušajte šta vam šapuće unutrašnji glas!

Izvor: sensa.mondo.rs