Pronalazak životnog poziva može biti jako teško, mogu proći godine ili čak celi život pre nego što shvatite čime zapravo želite da se bavite. Ako ste već posetili savetnika za karijere i niste pronašli rešenje, ili preispitujete svoju trenutnu poziciju, možda vam zvezde mogu pomoći. Umesto testiranja svojih sposobnosti, pogledajte natalnu kartu i saznajte u kojem smeru se trebate razvijati.

Ovan

Oni su rođeni vođe i kao takvi lako mogu pretočiti taj autoritet u to da budu vrhunski šefovi. Niste u svom najboljem izdanju kad netko upravlja vama jer vas to ograničava. Ne brinite se, popet ćete se do vrha za tren ako se pobrinete da završite ono što ste započeli.

Posedovanje jakih međuljudskih veština važno je za vas, budući da praćenje nije vaša jača strana. Skloni ste da započnete puno projekata, ali mnoge od njih zapravo ne završite sami. Tu dolazi dobar tim prijatelja ili kolega koji vas podržavaju: oni mogu prihvatiti vaše hrabre ideje i pokrenuti ih.

Idealne karijere: Sve što ima veze s takmičenjem ili fizičkom spremnošću, možete biti dobar lični trener, sportista ili radnik u sportskoj organizaciji. I, kao što je već spomenuto, izvršni direktor ili menadžer bilo koje vrste jer volite da imate kontrolu i radite najbolje kada možete ponuditi svoj uvid timu.

Bik

Kao radnici, Bikovi su prizemni i praktični, što ih čini idealnim na radnom mestu jer mogu manevrirati od vođe do sledbenika u svakoj situaciji. Međutim, prirodno ste skloni vođenju, vaš naporan rad i predanost čine vas odličnim timskim igračem, iako vaša tvrdoglava priroda ponekad može da vam stane na put tome, pa ćete morati birati svoje bitke kada reč je o projektima i sukobima na poslu.

Idealne karijere: Jedan od najpouzdanijih i najvrednijih znakova, napredovaćete u okruženju koje nagrađuje upornost i predanost. Poslovi poput aranžiranja cveća, poslova u prehrambenoj industriji ili luksuznom sektoru pružaju dve stvari koje Bik najviše ceni, lepe stvari i stalnu rutinu. Bik je takođe sjajan s novcem i praktičnim finansijskim savetima, što ih čini idealnim za bankarske i finansijske karijere.

Blizanci

Napreduju u brzom, poticajnom okruženju koje im nudi raznolikost i priliku za interakciju s mnogo različitih stvari, bilo da se radi o ljudima, aplikacijama, okruženjima. Možete se brzo kretati kroz bilo što, ali pazite: to takođe znači da vam može dosaditi, i to brzo, ako ne dobijete raznolik popis zadataka. Samo pazite da ne padnete u zamorno radno okruženje i bićete sretni.

Idealne karijere: Sve što zahteva prenošenje informacija i praćenje mnoštva različitih tema je idealan karijerni put za Blizance, pa su podučavanje i komunikacija savršeni za vas. Mentalno ste aktivni i volite da obrađujete mnogo različitih aspekata projekta, pa bi bilo dobro da budete i neka vrsta posrednika, razmislite o PR-u ili menadžeru projekta.

Rak

Ovo je najtradicionalniji, najnežniji znak zodijaka. Rakovi vole voditi primerom i s lakoćom se nose s odgovornošću. Vi ste, po definiciji, staratelj pa je svaki posao koji vam omogućuje davanje saveta i rešavanje problema kako bi svi bili sretni, izvrstan. Ne ide vam dobro u karijerama u kojima ne možete videti da vaš rad čini razliku ili postiže rezultate, stoga proverite da li dobijate potrebnu motivaciju od svojih menadžera traženjem feedbacka.

Idealne karijere: Rakovima odgovara briga o deci i dadiljanje, ali su također neverovatni socijalni radnici, zaposlenici ljudskih potencijala, advokati, učitelji i rukovoditelji. Zdravstvena nega i wellness također su odličan karijerni izbor za njih.

Lav

Horoskopski znak koji voli izloženost i pažnju, ali ne na evidentan način, jednostavno vole inspirisati druge da budu najbolji. Podučavanje i politika prirodno su prikladni za Lava, a oni su jedni od najboljih šefova kada osvoje svoj tim. Lavovi imaju tendenciju biti zahtevni i često mogu da poremete timsko okruženje, ali obično mogu svoje kolege da osvoje šarmom i dobrom naravi.

Idealne karijere: Kao što je spomenuto, podučavanje i politika vam izvrsno odgovaraju, kao i sve što ima veze s tim. Isto tako, zabavljanje drugih, pa tako gluma, glazba, filmski rad ili čak kostimografija mogu biti odličan izbor za vas. Lavovi su takođe harizmatične vođe, pa pozicije kao što su CEO su odličan izbor.

Devica

Uvek perfekcionisti i uvek u službi drugih. Prirodni ste sledbenik, saosećajni ste, pažljivi i dobro prihvaćate smer. Kao šef, praktični ste i zaštitnički nastrojeni, a od drugih zahtevate najbolje. Skloni ste biti strogi prema sebi pa vas drugi moraju podsećati da se s vremena na vreme ne gubite u detaljima. Vi ste u osnovi idealan zaposleni.

Idealne karijere: Device imaju neverovatno pamćenje, a njihov perfekcionizam znači da se dobro nose s velikim količinama informacija i znaju šta da učine kada ih emocije preplave. Izuzetno se dobro snalaze u industriji usluga i nege, kao prodavci, menadžeri radnji, radeći na recepciji i kao terapeuti, dok su takođe izvrsni u svemu što zahteva veliku količinu istraživanja ili statistike, urednici, tehničari, prevodilac ili detektivi.