U svom hitu What’s Love Got To Do With It?, Tina Turner svodi ovaj najplemenitiji oblik ljudske naklonosti (Nemci ga zovu Liebe, Italijani Amore) na „emociju iz druge ruke“, „slatku staromodnu ideju“ i puku kaskadu biohemije – „suprotnosti se privlače/to je fizičko, jedino logično.” Eh, Tina.

Ako se zagledamo u zvezde, one će nam reći da ćemo ljubav za ovaj Dan zaljubljenih posmatrati dosta slično - intimno, duboko i romantično.  

Venera i egzaltirani Mars biće u konjukciji što znači strast, flert i erotski naboj (i to do 6. marta). Mesec, naš emocionalno puls, tog dana biće u vodenom Raku, a tokom noći prelazi u zabavnog Lava.

Evo kakav Dan zaljubljenih očekuje vaš horoskopski znak.

OVAN

Merkur (komunikacija), Venera (ljubav) i uzvišeni Mars (pogon) u vašem sektoru javnog Ja sugerišu da treba da izađete iz senke i izrazite naklonost prema svojoj simpatiji ili partneru. Mesec koji prelazi u vatrenog Lava tokom večeri takođe će napraviti prelep trigon vašem Suncu: topli emocionalni zabavni sjaj. Zablistaćete.

BIK

S obzirom na to da je Mesec na vrhuncu vašeg kućnog sektora na Dan zaljubljenih, razmislite o tome da ostanete unutra i da budete tiši i senzualniji, baš kao što je vaša priroda. Divna Venera, vaša vladajuća planeta, takođe će prolaziti kroz vašu 9. kuću putovanja na daleke udaljenosti i strana mesta. Ako planirate noćenje izvan grada, isprobajte novi recept i/ili vino iz daleke zemlje. Kažu da je Francuska dobra za ljubavne parove.

BLIZANCI

Vaša zona intimnosti se rasplamsava konjunkcijom uzvišenog Marsa + Venere (strast). Merkur (komunikacija) će takođe prolaziti kroz ovaj sektor vaše natalne karte, tako da ćete možda znatno intenzivnije osećati ljubav i ovaj praznik, govoreći stvari koje niste ranije i koje bi mogle da vas zbliže – jer intimnost proizilazi samo iz tihih reči iskreno izgovorenih..

RAK

Grupa planeta (uzvišeni Mars, Venera i Merkur) dobro se nalazi u vašoj zoni partnerstva za Dan zaljubljenih. Merkur (komunikacija) napušta ovaj sektor vašeg grafikona 15., pa se potrudite da to data izrazite svoja osećanja svom partneru. Merkur unosi jasnoću u to ponekad neartikulisano carstvo osećanja. Sa Mesecom, vašim vladarom, u vašem znaku veći deo dana, bićete posebno otvoreni za ljubav.

LAV

Srećni ste: Mesec će se prebaciti u vaš znak u noći zaljubljenih, sijajući svim svojim reflektorima na pozornici šoua samo za Lavove. Kažu da je bolje davati nego primati, ali sa lunarnom energijom u vašem Ego sektoru, kosmos će za vas napraviti izuzetak. Emocionalni Mesec bi vas možda naterao da pogledate romantičnu komediju – idite na klasiku („Kada je Hari sreo Seli“). 

DEVICA

Osvojili ste ovaj Dan zaljubljenih. Prvo, Jupiter je kampovao u vašoj zoni odnosa (Jupiter upravlja zajednicama/brakovima). Drugo, Venera (ljubav), egzaltirani Mars (pogon) i Merkur (vaša vladajuća planeta) su svi gore u vašoj 5. kući romantike. Ako biste bili poker igrač, ovo je kao da ste dobili kraljevski flush. Kladite se na ljubav. Imate dobre karte. Nema potrebe da blefirate.

VAGA

Sa vašom vladajućom planetom, ljupkom Venerom, u konjunkciji sa uzvišenim Marsom u vašem sektoru za kući, vreme je da zatvorite prozore i navučete zavese, upalite sveće, isključite svoj telefon i pustite neke spore tonove za Dan zaljubljenih. Izbalansirajte noćni izlazak i romantičan ples (tu je i nežna Vaga) sa nekim ko vam se već duže vreme dopada.

ŠKORPIJA

Ovo će biti pravi dan za razgovor, jer je vaša vladajuća planeta - uzvišeni Marsom (pogon) sa Venerom (ljubav) i Merkurom (kovački rad) u vašoj zoni komunikacije. Tražite šta želite (proaktivni Mars+Merkur) u pogledu ljubavi (Venera) ovog dana i noći. Više naklonosti? Manje naklonosti? Romantična komedija umesto otmene večere koja dolazi sa Mount Eden Chardonnai (1973)? Recite tako.

STRELAC

Sa Marsom (pogon), Venerom (ljubav, novac) i Merkurom (komunikacija, trgovina) u vašem sektoru novca, možda postoji želja da potrošite više novca nego inače za ovaj Dan zaljubljenih. Ako imate sredstva, možda bi to i imalo smisla, ali imajte na umu da vaša optimistična priroda ima tendenciju da vidi čašu (i tekući račun) kao uvek napola punu. Ne trošite ono što nemate, i zapamtite: na kraju, ljubav ne košta ništa.

JARAC

Gomila planeta u vašem sektoru Sopstva – uključujući Merkur (komunikacija), Mars (pogon) i Venera (ljubav) – mogla bi da učini vašu prirodu mnogo izražajnijom i ljubaznijom nego što ste inače na ovaj dan. Sa emotivnim Mesecom u vašoj zoni partnerstva, mnogo ove naklonosti će teći u tom pravcu, kao reka u prekrasnim, misterioznim narodnim pesmama. Zaboravićete da ste ikada bili konzervativni.

VODOLIJA

Imate mnogo energije Jarca koja ističe vašu Kuću nesvesnog, tako da ćete Dan zaljubljenih provesti sami kako biste razmislili o ljubavnim ciljevima i onome što zaista želite. Veče izgleda uzbudljivije sa emotivnim Mesecom koji prelazi u vatrenog Lava. Iako je vaša priroda povučenija i zatvorenija, deo Vodolijske distance trebalo bi da se sruši u zagrljaj ljubavi željne dodira.

RIBE

Jupiter je potcenjen kada je u pitanju ljubav – skloni smo da više verujemo Veneri i Mesecu. Ali Jupiter je tamni konj romantičnih vibracija, koji vlada venčanjima i sličnim događajima. Na kraju krajeva, Jupiter želi da se proširi izvan uskih granica ljubavi, tako da će vaše srce za Dan zaljubljenih biti dodatno poletno i bez granica, što je savršeno za vašu slobodnu prirodu.