Godišnji ljubavni horoskop za 2023. godinu ističe da će biti pun novih mogućnosti za ponalaženje ljubavi, što će posebno radovati one koji su u prethodnoj godini bili usamljeni i ništa im se posebno nije dešavalo na ljubavnom planu. Neki od značajnih astroloških aspekata vas podstiču da se povežete sa svojim srcem ponovo. kao što je Saturn u Ribama od 7. marta 2023. do 24. maja 2025. Kada Saturn provede dugi vremenski period u saosećajnim i tolerantnim Ribama, lakše ćete oprostiti drugima i usredsrediti se na svoj put isceljenja.

Venera provodi kratak vremenski period u Lavu od 5. juna do 8. oktobra 2023., sa retrogradnim zaokretom koji izaziva dramu od 22. jula 2023. do 3. septembra 2023. kada Venera postane retrogradna, to sa sobom nosi period u kome je najbolje preispitati na šta i na koga trošite svoje vreme, energiju i pažnju. Tokom retrogradnih ciklusa Venere, možete očekivati teme oko intimnosti, seksa, drame, ljubomore i kontrole.

Pomračenje Sunca u Vagi 14. oktobra 2023. može biti odlično vreme da iskoristite šansu za nešto novo i uzbudljivo. ko ste u vezi tokom pomračenja Sunca, želećete da se fokusirate na jačanje aspekata vaše veze koji vam pomažu da pronađete ravnotežu i zadovoljstvo sa svojim partnerom. A ako se nađete sami tokom pomračenja Sunca u Vagi – nemojte se iznenaditi ako se sudbine poklope u vašu korist da vam pomognu da upoznate nekog novog.

OVAN

Tokom prvih meseci 2023, Ovan će biti romantičan do srži. Upoznaćete nekoga, a privlačnost između vas dvoje biće izuzetno jaka. Međutim, za svoje dobro, pokušajte da budete oprezni. Usamljeni Ovan neće moći da ostane na jednom mestu; oni će mnogo putovati i uživaće u mnogim uzbudljivim ljubavnim susretima. Ako ste u braku, atmosfera koju stvarate kod kuće biće kao čaura topline.

U narednom periodu trebalo bi da upoznate veliku ljubav svog života. Bićete zadovoljni stabilnošću sentimentalne veze koju trenutno imate i bićete veoma lojalni. Prekinućete bilo kakve romantične avanture, započećete stabilnuvezu i divno ćete se slagati sa partnerom. Živećete sa dubokim osećajem blagostanja i emocionalnesigurnosti. Ako ste i dalje slobodni, imaćete veoma romantičan sastanak tokom ovog perioda. Ništa se ne može porediti sa iskrenošću!

Ako ste se do sada divno slagali sa svojim partnerom, to znači da je vaš odnos bio zasnovan na iskrenosti. Zato, imajte ovo na umu za drugu polovinu 2023. i kada osetite da nešto ne ide kako treba, pokušajte da otvoreno razgovarate sa svojom polovinom o problemu koji vas muči. Bračni odnosi će se poboljšati do kraja ovog perioda. Sve više ćete ceniti trenutke koje provodite sa partnerom. Pred kraj godine čekaju vas mnoga iznenađenja! Dobićete sve što ste želeli. Ako ste slobodni, pripremite se da osetite radost što ste sa nekim. Pod uticajem Meseca, strast između vas i vašeg partnera će se povećati. Iskoristite ovu priliku da razjasnite neke nesuglasice između vas dvoje i da još više ojačate svoju vezu.

BIK

Za Bika, u prvoj polovini 2023. godine može doći do promena u ljubavnomživotu. Neki od njih mogu da odluče da promene izgled kako bi bili zavodljiviji ili pronašli novog partnera. Drugi će naporno raditi da konsoliduju odnos koji već imaju. Ali, na vašoj astralnoj karti Venera, planeta ljubavi, suočiće se sa Saturnom, krutom planetom, i zbog toga je vrlo verovatno da će proći kroz ljubavnukrizu. Srećom, neće svi Bikovi morati da se suoče sa ovim. Ako imate osećaj da je vaša veza u opasnosti, ne bi bilo loše da negde otputujete. Na ovaj način možete dobiti kontrolu nad svojom vezom. Međutim, nemojte biti previše kruti i zahtevni sa svojim partnerom. Veoma ste strogi prema sebi, ali to ne znači da treba sebe da gušite ili da naterate partnera da se oseća krivim.

Dobre vesti kreću od drugog dela godine kada se predviđa nova ljubav. Ili ćete se zauvek odvojiti od prošlosti, ili ćete oživeti dugoročnu vezu koju već imate. Slobodno ćete početi ispočetka. Čuvajte se trajnih nesuglasica koje imate sa svojim partnerom. Moguće je doći do tačke da se svađate bez obzira gde se nalazite, čak i javno ili pred prijateljima. Izbegnite nepriajtne situacije. Ako ste slobodni, nada da ćete nekoga pronaći raste krajem 2023. godine, kada ćete upoznati nekog posebnog na zabavi koju organizuju vaši rođaci. Možda ćete započeti izvanrednu vezu!

BLIZANCI

Dragi Blizanci, moguće je zaljubiti se na prvi pogled i pronaći svoju sreću u prva dva meseca 2023. Ne dozvolite da vam to prođe kroz prste! Ne stidite se i ne razmišljajte previše kako ne biste propustili priliku života. Sreća vam možda neće doći prečesto, ali Blizanci bi je trebali iskoristiti. U potpunosti ćete uživati u ljubavi kako meseci budu prolazili, a ljubavi ćete posvetiti posebnu pažnju. Znaćete kako da u potpunosti iskoristite blagotvorne uticaje zvezda da biste ublažili žeđ za ljubavlju. Ovaj period je povoljan za usamljene Blizance. Upoznaće nove ljude, što će povećati njihovu želju za životom. Nove veze su pod znakom sentimentalizma i senzualnosti. Zvezde će vam usaditi mnoge ideje i pojačati vašu senzualnost, posebno nakon što prođe prva polovina godine. Blizanci će uživati u prijatnim sastancima i postoje šanse da pronađu partnera iz snova. Od tog trenutka kreću romantične varnice! Učinićete sve što je u vašoj moći da zavedete osobu koja vam se dopada i na kraju ćete shvatiti da je vredelo truda.

Možete pronaći osobu sa kojom ćete deliti ista osećanja i vibriraćete energijom ljubavi. Sve ćete proživeti maksimalnim intenzitetom jer vas dvoje očekuje i fizička i emocionalna privlačnost. Poslednji deo 2023. biće povoljan, posebno za mlade ljubavnike. Ako imate partnera, postoji šansa da ćete ojačati konekciju među vama. Pronalazite način kako da poboljšate svoju vezu. Shvatate da je vaša ljubav dar, ali i nežan cvet kojem je svakodnevno potrebna nega.

zarina-iskarova-7NZU5I2BlIE-unsplash.jpg
Unsplash/Zarina Iskarova 

RAK

Venera je saveznik Raka i od početka godine će biti korisna. Bićete puni sreće na suptilan i intenzivan način. Nećete osetiti kako vreme prolazi jer je sva vaša pažnja usmerena na vašu vezu. Ako želite da započnete dugoročnu vezu, imate sve šanse da uspete! A ako želite samo da se provedete, zapitajte se da li je i najbolje vreme za to. Vremenom morate ozbiljno da razmislite o reorganizaciji i pronalaženju stabilnosti u svom ljubavnom životu, posebno ako niste zadovoljni trenutnom situacijom. U slučaju da više volite da živite u slobodnoj zajednici, moguće je da će se ove godine predomisliti i poželeti ozbiljnu vezu, možda čak i brak. Naučite da pratite svoja interesovanja i potrebe srca!

Prema ljubavnom horoskopu za Raka za 2023. godinu, u drugoj polovini godine ćete upoznati šarmantnu osobu, ali trenutno možda nećete shvatate važnost ovog susreta. Posle ovoga, stvari će se brzo razvijati. Moguće je da ćete biti zaljubljeni u osobu sa radosnim duhom koja širi pozitivnu energiju.

Dakle, upoznaćete nekoga sa kim možete voditi zanimljive diskusije na intelektualnom nivou. Počevši od ovih prijateljskih razgovora, stvari će se razvijati na suptilan način ka dubljim osećanjima. Ne zanemarujte male detalje u odnosima sa suprotnim polom. Cvet, mali poklon, suvenir sa putovanja, razglednica, poziv u pravom trenutku - sve ove sitnice mogu da učvrste vezu ili mogu uticati na tok događaja u pravcu koji želite.

LAV

Ako tražite ljubav u prvim mesecima 2023. godine, ljubav će upasti u vaš život kao prava oluja, iako ste, iz nekog razloga, odlučili da zatvorite kapije svog srca. Pod uticajem Venere, Lav će se neočekivano zaljubiti na prvi pogled: veza na distanci može odjednom postati strastvena, Lavovi će imati izvanredan sastanak na autentičnom mestu. Moguće su izjave ljubavi od nekoga koga viđate svaki dan, ali do sada niste primetili. Međutim, ova oluja može trajno da promeni živote Lava, a varnice ljubavi biće dugoročne. Usamljeni Lavovi će težiti da pronađu nekog ako je spreman za porodičan život i ozbiljnu vezu, pod uticajem Merkura, koji je dobro pozicioniran u vašoj natalnoj karti.

Možete delovati previše racionalno, a nimalo sentimentalno. Ali, u stvari, vaš realan stav može se pokazati kao koristan za vas kako vreme prolazi, posebno u letnjim mesecima. Sledeće godine prekidate toksične odnose, ostavljate ljubomoru iza sebe. Prijateljstvo se može neprimetno transformisati, kada prođe prva polovina 2023. i shvatićete da ste zaljubljeni!

Ako vam srce već kuca za nekog drugog, prolazite kroz težak period. Za osobe u vezi ili u braku kratko putovanje će biti kao novi medeni mesec. Prema ljubavnom horoskopu za Lava 2023, tokom poslednjeg dela godine strast će igrati važnu ulogu, sa mnogo uspona i padova, manje ili više bolnih. Moraćete da se borite, ali ako uspete, proživećete divnu ljubavnu priču.

DEVICA

Početkom 2023. godine, Device koje su u vezi mogu se suočiti sa izazovima. Oklevaćete da napravite izbor koji vam se čini bitnim. Međutim, ako ozbiljno razmislite o ovom izboru, to će izgledati očigledno i neizbežno. U svakom slučaju, o tome morate razgovarati sa svojim partnerom. Astrolozi istilču da ćete do kraja 2023. godine, imati divnu ljubavnuavanturu ili divno ponovno okupljanje. Do tada ćete se uveriti da ljubav može da vam donese pravo zadovoljstvo.

Zbog nekih neverovatnih astralnih uticaja, imaćete veliku moć zavođenja i nema problema u osvajanju nekih srca, kada se približite sredini godine. Moguće je da budete više zainteresovani za seksualneaspekte vaših odnosa, a to bi moglo da poveća strast u odnosu sa partnerom. Ako uspete da kontrolišete ovu slabost, možete očekivati period pun iznenađenja.

Za usamljene Device druga polovina 2023. doneće izuzetan susret. Ovog puta, ne pokušavajte da koristite svoje rasuđivanje ili da ovu osobu pažljivo procenite da biste saznali da li je to pravo za vas. Vaš izbor je već napravljen! Usamljeni će uživati u mnogim zapletima. S druge strane, većina ovih romantičnih sastanaka će se često odvijati na neobičan način na najromantičnijim mestima.

Tokom poslednjeg dela godine uspećete da prevaziđete sve tabue i zabrane i svoj ljubavniživot ćete živeti kako želite, potpuno ignorišući bilo kakve tračeve. Za Device koje već imaju nekoga u životu, partner će ovih dana napraviti iznenađenje za pamćenje.