Ovan

Posredstvom Marsa do 12. oktobra i Sunca i Merkura do 22. oktobra bićete pod pritiskom. Ove energije koje dolaze iz Vage teraju vas da napravite jedan korak napred i dva koraka unazad. Kao rezultat toga, teško vas je pratiti i razumeti. S druge strane, ako se složite, možete to uraditi drugačije. Kako? Pokazivanjem razumevanja prema svom okruženju, supružniku ili kolegama. To može delovati kao gubljenje vremena, ali će vam pomoći da izbegnete nepoželjne situacije. Vaš uspeh zavisi od vaše sposobnosti da saslušate želje drugih i od analize situacije. Da biste uspeli u ovoj maloj čaroliji, umirite svoju legendarnu nestrpljivost.

Bik

Iako se povlače, Jupiter i Saturn i dalje favorizuju vašu ekspanziju. Međutim, možda imate osećaj da ostvarenje svega što planirate predugo traje i u pravu ste! Iskoristite priliku da razmislite o tome šta ćete uraditi kada se događaji vrate na normalan tempo. To će biti profitabilnije od gubljenja živaca. Uprkos nekim poteškoćama, ovaj oktobar izgleda dobro. Nažalost, ovaj srećan predznak može biti protivrečan dolasku Marsa, Merkura i Sunca u Škorpiona. Počevši od 13. oktobra, ne shvatajte inicijative drugih kao napade na vas lično. Prihvatite pomoć ukoliko vam se nudi.

Blizanci

Imate osećaj da vam prostor za manevrisanje postaje sve manji svakoga dana. Kao rezultat toga možete da postanete nezadovoljni i da donosite odluke na pogrešnim osnovama. Nemojte da budete kritični prema drugima ili prema dosadnim situacijama jer to ne vodi ničemu. Umesto toga, držite se podalje od takvih događaja pa ćete ih tako videti na drugačiji način. Da vam pomognem u ovom zadatku, Mars, Merkur i Sunce u Vagi stvaraju prijateljske veze sa ljudima i takođe promovišu novo znanje ističući vaše prednosti. Ovog meseca, ostavite svoju lakoću po strani i budite strategični u svojim pristupima.

Rak

Stvari imaju tendenciju da stagniraju više nego što je razumno. Ljudi su spori u ispunjavanju svojih obaveza. Neki mogu biti nesigurni iz nejasnih razloga. Počevši od 13. dana u mesecu, zahvaljujući dragocenoj pomoći Marsa u Škorpiji, stvari počinju da se smiruju. Iako se događaji ponovo pokreću, moraćete da se suočite sa neskladima koji dolaze od Vage. Između 5. i 22. dana, vesti kasne i to može posejati sumnju u vama. Ne odustajte! Budite strpljivi čak i ako mislite da je sve propalo. Od 23. Merkur u Škorpionu eliminiše oklevanje. Uz podršku Marsa, a zatim i Sunca, podstiče vas i vaše voljene da otvoreno iznesete svoje karte na sto.

Lav

Disonance koje dolaze od Jupitera i Urana zadaju vam probleme. Kao rezultat toga razvijate se u klimi koja zahteva da pružite najbolje od sebe kako biste postigli svoje ciljeve. Premeštaj Marsa u Škorpiona, zakazan za 13. dan, nagoveštava da će stvari postati malo komplikovanije. Da biste pomogli sebi da prođete kroz ove turbulentne oblasti, imate podršku energija u Vagi. One vas ohrabruju da pronađete kompromise umesto da budete tvrdoglavi. Nažalost, krajem meseca dolazak Merkura i Sunca u Škorpiona pojačaće ovaj fenomen. Ako želite da izbegnete mnoge neugodnosti u ovom periodu, obuzdajte svoj autoritarizam.

nathan-dumlao-w5hhoYM_JsU-unsplash.jpg
Unsplash/Nathan Dumlao 

Devica

Merkur napušta vaš znak 5. dana u mesecu, a Venera preuzima primat 10. Mars prelazi u Škorpiona 13. dana. Krajem meseca, Merkur i Sunce mu se pridružuju. Iako je Saturn retrogradan i Jupiter usporava, imate sve potencijale da nastavite da menjate stvari. Zahvaljujući intervenciji planeta u Škorpiji, imate sredstva da idete dalje. One vas ohrabruju da prevaziđete blokade koje simbolizuje Saturn u Ribama. Vaše okruženje je vaš najbolji saveznik. Pomaže vam da prepoznate svoje vrednosti i iskoristite ih u svoju korist. Ovog meseca, ako imate bilo kakve sumnje u vezi sa prilikom ili predlogom, potražite savet od onih u koje imate potpuno poverenje.

Vaga

Iako Venera u Lavu odlazi 9. dana u mesecu, zadržavate podršku energija koje se razvijaju u Vagi. Do 23. Sunce vas ohrabruje da se više afirmišete. Između 5. i 22. Merkur vas nagovara da se povežete sa drugima i sa sigurnošću komunicirate svoje ideje. Do 12. dana u mesecu Mars vas tera da idete dalje. Nažalost, ova obećavajuća klima ugrožena je disonancama koje dolaze od Plutona i stavlja vam ograničenja pa ćete imati osećaj da ste zarobljeni. Sa druge strane, ako se udaljite korak unazad, primetićete da su ta ograničenja korisna. Ovog meseca imate potencijal da ostvarite svoje ambicije, ali pod uslovom da stvari radite u skladu sa realnim mogućnostima.

Škorpija

Vaša evolucija je na pravom putu. To potvrđuju planete koje se razvijaju u Devici. Uprkos ovim povoljnim aranžmanima, imate teškoća pri donošenju odluka. U svojim najgorim danima, veoma ste kritični prema onome što vam se nudi. Do 12. dana u mesecu razočaravajuća iskustva iz prošlosti podstiču vas da više ništa ne činite. Trinaestog u mesecu Mars se smiruje u vašem znaku. On vas tera na akciju i donošenje odluka. Ako želite da vaš napredak bude održiv, delujte smireno i sa razboritošću. Razmišljajte odmornom glavom. Ako je potrebno, sačekajte do 23. Zašto? Zato što će tada Merkur ući u vaš znak i ojačati vašu razboritost i intuiciju. Tada ćete moći da donosite prave odluke.

Strelac

Ograničenja se pooštravaju sa disonancama koje dolaze od brzih planeta koje kruže u Devici. Možda ćete imati osećaj da vam, bez obzira na sve što radite, ništa ne ide. Sa druge strane, Mars, Merkur i Sunce u Vagi pomažu vam da održite visoko raspoloženje. Oni vas podstiču da pronađete kompromise i da gledate na život sa vedrije strane. Ipak, događaji i okolnosti zahtevaju da obratite pažnju na detalje. Budite manje površni i postanite precizniji! Možda zvuči dosadno, ali to je jedini način da rešite probleme. Prihvatite postavljene granice umesto da pokušavate da ih prevaziđete svim sredstvima. Takođe, umirite one koji su pesimistični umesto da ih zapostavljate.

Jarac

Disonance koja dolaze od planeta u Vagi nameću svoje uslove. Vi pregovarate i pronalazite kompromise. Dajete sve od sebe da budete dostupni. Nažalost, vaši obožavaoci će biti razočarani jer ovo blagosloveno vreme neće potrajati. 13. u mesecu, prelazak Marsa u Škorpiju podstiče vas da preuzmete vođstvo. Živite prema svojim ličnim vrednostima. Ova pomalo radikalna pozicija može da povredi osetljiva srca. Dakle, ako želite da izbegnete „preplavljenost“ kritikama, unesite malo fleksibilnosti u način na koji se nosite sa drugima, svojim okruženjem, obožavaocima ili sa supružnikom. Od 23. u mesecu, Merkur u Škorpiji tera vas da otvoreno iznesete svoje karte na sto, ali uradite to na blag način.

Vodolija

Dobra vest ogleda se u odlasku Venere iz Lava 9. u mesecu. Ali ne ide vam sve tako lako. Vaša evolucija je uvek osujećena disonancama Jupitera i Urana. Nažalost, one se pojačavaju onima koje dolaze od Škorpije. Od 13. u mesecu moraćete da se snađete sa Marsom koji se naseljava u ovom znaku. Na kraju meseca suočićete se sa Suncem i Merkurom koji će mu se pridružiti. Nemojte da radite stvari po principu sve ili ništa. Takva vrsta pozicije uspešna je za neke ljude, ali što se vas tiče, ide protiv vas. Umesto toga, inspirišite se Merkurom u Vagi koji sugeriše da se držite diplomatski u svim okolnostima.

Ribe

Na neki način već neko vreme živite u svetu koji vam je po svemu naklonjen. Međutim, moglo bi da se dogodi da vas u nekom trenurku preplavi osećanje dosade. Počevši od 13. u mesecu Mars u Škorpiji pruža vam priliku da istražite granice svojih mogućnosti. Podstiče vas da iskoristite svoje talente i da doživite iskustvo koje će vas obogatiti lično i materijalno. Nažalost, uz disonance koje dolaze od Venere u Devici, možete oklevati ili odbiti ove mogućnosti. Da biste izbegli da uradite nešto zbog čega biste se kasnije kajali, sačekajte prolazak Merkura u Škorpiji koji je najavljen za 23. On će vam pomoći da birate ne samo prema sopstvenim željama, već i prema željama drugih.