Pun Mesec u Ovnu, veoma jak tranzit, nastupa danas, 29. septembra, čime započinje jedan važan astrološki period za sve horoskopske znake.

Pun Mesec u vatrenom znaku Ovna je astrološki događaj koji se dešava kada Mesec zauzme položaj suprotan Suncu i potpuno osvetljava svoju površinu. Ovaj fenomen obično ima poseban značaj u astrologiji i može uticati na emocionalno stanje i energiju ljudi. Sa njim dolazi period pun promena i iznenađenja. Ovo vreme nas podstiče da budemo kreativni i snažni, a naše samopouzdanje i smelost će doći do izražaja.

Evo šta svakom znaku donosi Pun Mesec u Ovnu:

Ovan

Umesto da se bavite onim što vam odgovara, možda ćete odlučiti da je ovo nedelja kada ćete više rizikovati. Neki vas mogu osuđivati, ali vi niste tu da biste ispunili nečija očekivanja o tome šta bi trebalo ili ne bi trebalo da radite. Osećaj potpune autonomije pratiće vas sa ulaskom Punog Meseca u Ovan. Postupaćete prema svom mišljenju i nahođenju.

Bik

Ovo razdoblje može doneti neka pitanja vezana za odnos s partnerom ili bliskom osobom. Važno je pronaći ravnotežu između vaših potreba i potreba drugih. Upravo sada, vaše telo vam govori da se povučete i odmorite. Ugodite sebi.

Blizanci

Čini se da se sreća ovog znaka nastavlja, barem još neko vreme. Pun Mesec će podstaći vašu želju za učenjem i komunikacijom. Idealno je vreme za kraće putovanje ili upuštanje u nove projekte. Otkrićete da morate više da verujete svojim instinktima.

Rak

Čini se da je u vašem životu postojala situacija koja je zanemarena i tek sada će dobiti vašu pažnju. Vaše emocije bi mogle biti intenzivnije tokom ovog Punog Meseca. Stavite ambicije u drugi plan i fokusirajte se na traženje unutrašnjeg mira. Vaša strpljivost će uroditi plodom.

Lav

Ovo je savršeno vreme za izražavanje svojih osećaja i komunikaciju s drugima. Nemojte dopustiti vašim nesigurnostima da prevladaju jer bi mogle imati negativan uticaj na vaše veze. Ove nedelje ste umirili svoj temperament, a kako pun Mesec dolazi i prolazi, primetićete da i vi prelazite iz stanja frustracije u unutrašnji mir i zadovoljstvo.

Devica

U ovom periodu nećete imati briga. Vi ste hladni, samouvereni i spremni da otpustite sve što vas muči. Osećate se kao da ste konačno u ravnoteži sa univerzumom i između posla i vašeg ljubavnog života, te da nemate šta da se žalite. Vidite budućnost i ona je svetla, a kako pun Mesec dolazi i prolazi, bićete sve opušteniji.

Vaga

Ovaj Pun Mesec mogao bi doneti neku napetost u vašim ličnim odnosima. Budite otvoreni za kompromise. Mnogi će vam se obraćati za savet i to vam daje dodatnu prednost. Vi ćete pomoći svima kojima je to potrebno. 

Škorpija

Ostavite iza sebe navike koje vas sputavaju. Biće mnogo društvenih dešavanja, ali vi se fokusirajte se na vaše fizičko i mentalno zdravlje. Uživajte u životu, umesto da čekate 'pravo vreme' da doživite šta god da očekujete.

Strelac

Potpuno ste posvećeni svom cilju, koji je privatan i lični. Znate šta radite, a sa snagom Punog Meseca na vašoj strani, osećate se kao da je vaša savršena vizija skoro potpuna. Vaš društveni život će doživeti renesansu. Uživajte u vremenu provedenom s prijateljima, a ako imate vremena pridružite se nekim novim grupama ili organizacijama.

Jarac

Možda nećete osećati da je sve na svom mestu u ovom periodu nedelje, ali ćete uraditi nešto neuobičajeno; samo ćete pustiti. Dok uživate u ideji perfekcionizma, shvatićete da je veliki deo vašeg života nesavršen... ali i divan, i po prvi put posle nekoliko nedelja, samo ćete dozvoliti da se stopite sa stvarnošću i vašim životom. Uostalom, on i nije tako loš, zar ne?

Vodolija

Shvatili ste da ste proveli previše vremena pregledavajući sitne detalje i da ako se uskoro ne pomerite, izgledaće kao da niste u stanju da idete napred. Strah od budućnosti je uvek bio veliki kod vas, Vodolije, ali shvatićete da morate da idete dalje. Morate iskoristiti tu šansu i biti hrabri.

Ribe

Merkur vas tera da se krećete brzim tempom i iako je to obično nešto sa čime se možete dobro nositi, i dalje ste zbunjeni intenzitetom svega toga. Pod pritiskom ste da osećate da ćete propustiti nešto ako ne odgovorite na svaki poziv. Možda ćete razmišljati o stvarima na dubljem nivou, bilo da je reč o vašim odnosima, finansijama ili duhovnosti. I isplatiće se, jer će vam naredni period doneti mnogo toga dobrog - razrešenje problema i boljitak na finansijskom planu.