Nedeljni horoskop od 12. do 18. februara 2024!

Ovan 

Glavna tema za vas, Ovnovi, ove nedelje je više iskrenosti u odnosu sa prijateljima. Ulazak Merkura u Vodoliju podstiče vas da izbegavate nevažne razgovore i prazna ćaskanja. Sa Severnim Mesečevim čvorom koji prolazi kroz vaš znak, želite da budete viđeni onakvim kakvim zaista jeste, a ne onakvim kakvim se očekuje da budete. Sezona Vodolije pomaže vam da ostanete dosledni sebi, a sada tražite tu transparentnost i autentičnost i među svojom grupom prijatelja.

Bik

Bikovi, iako je ovo astrološki prilično ležerna nedelja, vi se možda uopšte ne osećate tako zbog povećane količine energije Vodolije u kosmosu. Tranziti Vodolije obično vas čine nemirnim, i ako je to slučaj ove nedelje, potrudite se da udahnete umesto da stavljate previše obaveza na vašu to-do listu. Ulazak Merkura u Vodoliju vas inspiriše o načinima kako da promenite vašu profesionalnu rutinu, možda započinjanjem novog kreativnog kursa u narednim danima ili nedeljama.

Blizanci

S ulaskom vašeg vladara Merkura u znak Vodolije, osećate se otvoreno za otkrivanje novih aspekata. Sezona Vodolije vas podstiče da doživite nove realnosti, bilo kroz putovanje ili kroz ljude s kojima svakodnevno komunicirate. To može dovesti do toga da se nesvesno udaljavate od određenih grupa prijatelja. Potrudite se da iskomunicirate vašu potrebu za prostorom ili će se oni verovatno osećati isključeno ili zapostavljeno. 

Rak

Rakovi, možete biti u raspoloženju za hibernaciju uz Mladi Mesec u Vodoliji, jer su Sunce, Merkur i Pluton u Vodoliji aktivirali vaš sektor introspekcije. Vaše intuitivne sposobnosti značajno rastu, što može rezultirati još većom povezanošću sa bliskim prijateljima. Moraćete da radite na postavljanju energetskih granica - zapamtite, "Ne" je kompletna rečenica. Na ljubavnom planu osetićete talas optizma.

Lav 

Lavovi, na vas je Pun Mesec uticao snažnije nego na druge znakove zbog opozicije sa Plutonom u Vodoliji, što vas je navelo da preispitate prioritete u životu i putanju kojom se krećete. Ulazak Merkura u Vodoliju može vam pomoći u kreiranju novih partnerstava sa ljudima koji veruju u vas i u vašu viziju. Energija Vodolije u kosmosu pomaže vam da budete emocionalno odvojeni od potrebe za stalnom spoljašnjom validacijom. Fokusirajte se više na podsticanje sebe i brigu o tome da živite u skladu sa vašim najvažnijim vrednostima.

Devica 

Sve se menja pred vašim očima - posebno vaši misaoni obrasci. Najbolje je postati radoznao u vezi sa tim unutrašnjim i spoljnim promenama, i razmisliti o tome šta one znače i kako će se manifestovati u vašem životu. Mesec u Vodoliji aktivirao je vaš sektor zdravlja i blagostanja, pomažući vam da vežbate veštinu ranjivosti i intimnosti u svojim najbližim vezama. Vaše mentalno i fizičko zdravlje povezano je s tim koliko olakšavate sebi psihološke terete. 

Nedeljni horoskop od 12 do 18 februara 2024
pexels /anna tarazevich 

Vaga

Vage, sva energija Vodolije u kosmosu pomaže vam da se više zabavljate, budete kreativniji i da se oslobodite potrebe da budete voljeni od svih. Ulazak Merkura u Vodoliju vodiće vas ka novim intelektualnim visinama - možete shvatiti gde da usmerite svoju energiju i resurse u narednih nekoliko nedelja, što može dovesti do toga da preokrenete vaš život na bolje. Posvetite vreme čišćenju ili donaciji predmeta koje više ne koristite dok vaš vladar Venera još uvek boravi u štedljivom znaku Jarca. 

Škorpija

Škorpije, nalazite se na raskršću u svom životu, a ova nedelja vam pruža priliku da iskreno procenite kako želite da nastavite i u kom pravcu želite da idete. Verovatno je da vam je Pun Mesec u Lavu prošlog meseca pomogao da shvatite dugo sanjanu želju. Prilazite stvarima korak po korak i pokušate da ne gledate na život previše ozbiljno tokom ove nedelje...

Strelac 

Strelčevi, ove nedelje sve se vrti oko komunikacije na način koji se čini oslobođujućim i zabavnim. Merkur, planeta komunikacije, ulazi u Vodoliju i to može dovesti do stvaranja nove grupe prijatelja ili kolega na neočekivan način. Često ste spremni za avanture, pa ako osećate da je atmosfera prava, recite "da" i upustite se u spontane izlaske. Univerzum često dovodi ljude u naše živote baš u pravom trenutku da nam pomognu u evoluciji, a ovo je jedno od tih vremena.

Jarac

Jarčevi, možete biti u raspoloženju da napustite vaš posao. Sa Plutonom, planetom transformacije, koji je nedavno napustio vaš znak (neće se vratiti do 1. septembra), osećate se kao da prolazite kroz jedan veliki preobražaj života za drugim. Mladi Mesec podstiče vas da stvorite master plan i zabavite se razmišljajući o svim mogućnostima za svoje finansijsko i profesionalno ponovno rođenje

Vodolija 

Vodolije, kako sunce nastavlja putovanje kroz vaš znak, postajete sve radoznaliji kako možete dostići najbolju verziju sebe. Ovo je povoljan trenutak za strategije. Trenutno ste u fazi života gde zaista verujete da je sve moguće, pa zabeležite sve svoje ideje o onome što želite da postignete ove godine - bez obzira na to koliko zahtevno to može izgledati. Mladi Mesec u vašem znaku ove nedelje je idealno vreme za sprovođenje najuzbudljivijih ideja sa liste želja.

Ribe

Ribe, ova nedelja vas poziva da proširite vaše horizonte, posebno kada je u pitanju vaša karijera. Ulazak Merkura u Vodoliju podstiče vas da razmišljate izvan okvira i da se otvorite novim idejama i mogućnostima. Možete naići na ljude sa kojima delite zajedničke vizije i vrednosti, posebno ako ste voljni da izađete iz svoje zone komfora. Ovo je vreme za postavljanje namera za lični i emotivni rast u narednim mesecima. 

Izvor: ELLE / N.K.