3 znaka na koje će tranzit Venere u Škorpiju najviše uticati: Da li vas očekuju ljubavni preokreti od 22. septembra?

Saznajte koga očekuje prekretnica zbog ulaska Venere u Škorpiju.

Raw Pixel

Od kraja avgusta, Venera, planeta ljubavi i lepote, nalazila se u Vagi, znaku kojim vlada, unoseći više ravnoteže, harmonije i diplomatije u sve odnose. Ali od nedelje, 22. septembra, način na koji se povezujemo sa drugima, zarađujemo novac i izražavamo se poprimiće intenzivniji ton kao rezultat ulaska Venere u Škorpiju.

Iako se Venera svake godine kreće kroz Škorpiju, sve planete se kreću različitim brzinama kroz Zodijak, pa se susreti društvenih planeta sa drugim nebeskim telima menjaju iz godine u godinu. Tako će u petak, 4. oktobra, Venera u Škorpiji formirati trigon sa Saturnom u Ribama, što može podstaknuti posvećenost i lojalnost u odnosima. Mogli biste se osećati bliže svom partneru, voljenoj osobi, prijatelju ili poslovnom partneru. U utorak, 8. oktobra, Venera formira još jedan trigon sa Marsom u vodenom znaku, sentimentalnom Raku, koji podstiče kreativnost i sposobnost privlačenja prijatnih iskustava.

Tranzit Venere u Škorpiju generalno donosi više strasti i intenzivnih emocija, ali za sledeća tri horoskopska znaka to može biti period duboke promene u ljubavi i odnosima.

Škorpija

Venera u Škorpiji snažno utiče na same Škorpije jer je ova planeta ljubavi, lepote i odnosa u njihovom znaku. Škorpije su poznate po svojoj intenzivnoj prirodi i dubokim emocijama, a Venera u ovoj poziciji donosi dodatni naglasak na strast i emocionalnu dubinu.

Ovaj period može da podstakne Škorpije da preispitaju svoju postojeću ljubav i intimna partnerstva. Njihova potreba za emocionalnom vezom biće jača nego inače, a tražiće autentične, iskrene veze koje nisu površne. Škorpije će biti spremne da otkriju dublje slojeve sebe i svojih partnera, što može dovesti do intenzivnih promena u odnosima.

Škorpije će odašiljati magnetnu privlačnost, ali će takođe biti sklonije ljubomori i posesivnosti. Ovo je prilika za njih da se suoče sa sopstvenim nesigurnostima u vezi i transformišu svoje razumevanje ljubavi na dublji nivo. Venera ovde zahteva regeneraciju starih obrazaca i omogućava Škorpijama da rastu i transformišu se kroz odnose.

Bik

Budući da je Bik suprotan znaku Škorpije, ovaj tranzit će imati dubok uticaj i na njih. Venera vlada Bikom, pa je ovaj tranzit posebno značajan. Bikovi teže stabilnosti, sigurnosti i udobnosti u ljubavi, dok Škorpija simbolizuje dubinu, transformaciju i intenzitet. Zbog toga će ovaj period Bika podstaći balansiranje između potrebe za sigurnošću i želje za dubljim emocionalnim iskustvima.

Raw Pixel 

Bikovi se mogu osećati izazvano emocionalnim zahtevima koji im ovaj tranzit postavlja. Mogu se naći u situacijama zbog kojih dovode u pitanje svoju lojalnost i strahuju od promene. Ako su do sada tražili stabilnost u svojoj vezi, ovaj tranzit ih može pozvati da se otvore promenama i dubljim emocionalnim procesima. Očekujte da se Bik suoči sa problemima ljubomore, intimnosti i poverenja u odnosima.

Međutim, pozitivna strana ovog tranzita je mogućnost da Bikovi prodube vezu sa partnerom. Ako su voljni da uđu u dublje emocionalne sfere i prihvate promene, njihov odnos će postati jači i istinski zadovoljavajući.

Lav

Lav, kao fiksni znak poput Škorpije, takođe će osetiti intenzitet ovog tranzita. Lavovi vole da budu u centru pažnje i obožavani, dok Škorpije traže dublju povezanost i intimnost. Zbog toga se Lavovi mogu suočiti sa osećajem da moraju da pronađu ravnotežu između svojih potreba za pažnjom i emocionalnih zahteva svog partnera.

Venera u Škorpiji daje Lavovima priliku da dublje istraže svoje odnose i emocionalnu dinamiku. Možda se osećaju kao da su lojalnost i poverenje testirani i primorani da preispitaju svoje emocionalne granice. Lavovi, koji često vole otvorenost, sada će biti pozvani da se suoče sa mračnijim i skrivenijim delovima svojih emocija i odnosa.

Iako ovo može biti izazovno vreme za Lavove, ono takođe pruža priliku za emocionalni rast. Tranzit će ih podstaći da shvate koliko su njihovi odnosi autentični i duboki i motivisaće ih da otkriju šta zaista žele od ljubavi i odnosa. Ako Lavovi mogu da prihvate ovu transformaciju, mogu izgraditi strastvenije i iskrenije odnose.

 Izvor: ELLE/ Storybook/ Natalija Knežević