Jesenja ravnodnevnica pada na 22. septembar ove godine, a ovaj astronomski događaj označava prvi dan jeseni na severnoj hemisferi. Astrologija za jesen 2024. godine donosi nekoliko značajnih momenata – snažno pomračenje Meseca, težak retrogradni hod Marsa i još jedan neprijatan retrogradni Merkur. Ali nekoliko srećnih horoskopskih znakova neće osetiti nikakve turbulencije, čak naprotiv! 

Blizanci

Jupiter vam donosi sreću još od 25. maja, kada je započeo vaš period pun sreće i prilika. Zato nije iznenađujuće što će se dobre vibracije nastaviti i tokom jeseni. U oktobru, sredinom meseca, očekujte mnoštvo blagoslova, novih ideja, dobrih vesti i inspiracije – jer će i Merkur i Sunce formirati srećan trigon aspekt sa Jupiterom u vašem znaku 8. i 13. oktobra.

Poslednji mesec jeseni donosi još dobrih usklađivanja u vašoj karti, jer Venera počinje da osvetljava vašu devetu kuću avanture 7. decembra. Istog dana, Sunce će biti naspram Jupitera u vašem znaku, pojačavajući vaše samopouzdanje. Stvari postaju još magičnije tokom poslednjih dana jeseni, kada Venera pošalje čarobni poljubac Jupiteru u vašem znaku 19. decembra, stavljajući pečat na vašu sezonu radosti i blagostanja.

Vaga

Vaga će imati zlatni niz lepih događaja cele godine zahvaljujući Jupiteru, koji je od 25. maja u vašoj srećnoj devetoj kući — i uticaji se nastavljaju tokom jeseni kao i kod Blizanaca. Optimistično Sunce će osvetljavati vaš znak mesec dana, od dana jesenje ravnodnevice, donoseći vam obilje samopouzdanja. Iako će intenzivno pomračenje uzdrmati vaš mir 2. oktobra, do sredine meseca očekujte dobre preokrete, kada će Sunce i Merkur u vašem znaku povoljno aspektovati Jupiter, unoseći blagoslov u vaš život.

Poslednji dani jeseni donose magiju — kada se dve planete, Venera i Jupiter, usklade u srećnom trigon aspektu 19. decembra. Sa Venerom u vašem sektoru strasti i Jupiterom u zoni avanture, sada je vreme da preduzmete velike korake i ponovo poverujete u fatalne ljubavi.

pexels-brenocardosofotografia-8240135.jpg
pexels / brenocardosofotografia 

Strelac

Obilna planeta Jupiter je vaš kosmički vladar i ostatak godine provodi u posebno značajnom delu vaše karte. Ali Venera vam takođe donosi sreću ove sezone, jer ova očaravajuća planeta ulazi u vaš znak 17. oktobra, zajedno sa snažnim Punim Mesecom u vašoj devetoj kući avanture. Ova cela nedelja je povoljno vreme za manifestaciju, preduzimanje velikih koraka i veru u svoju sudbinu. Univerzum je sada na vašoj strani!

Novembar počinje sa Venerom u vašem znaku, naspram Jupitera, unoseći u vaše odnose obilje ljubavi i radosti. Nekoliko nedelja kasnije, Sunce ulazi u vaš znak, označavajući početak sezone Strelca! Još jedan važan trenutak dolazi 7. decembra, kada Sunce u vašem znaku pošalje poljubac prosperitetnom Jupiteru, povećavajući vaše samopouzdanje i kreirajući magiju za vaš rođendan.