Ove nedelje novi planetarni retrograd ulazi u kosmičku sliku: Uran počinje svoj retrogradni hod u znaku Bika u nedelju. Kada je Uran direktan, donosi trzavice, nepredvidivost i stres. Ali, ne brinite, u ovom periodu se ipak mogu naći svetle tačke. Uranov retrogradni hod, koji traje nekoliko meseci, poziva nas da otkrijemo nove delove sebe.

Ovo je povoljan period da isprobate nove stvari, istražite nove ideje i osnažite delove sebe koje obično skrivate zbog straha, nesigurnosti ili spoljnog pritiska. Iako ovaj period može biti buran, istovremeno može biti i uzbudljiv.

U nastavku pročitajte šta očekuje vaš horoskopski znak ove nedelje!

Ovan

Mars ove nedelje prolazi kroz domen Raka, a uticaj ovog vodenog znaka može delovati kao mač sa dve oštrice. S jedne strane, omogućiće vam veću fleksibilnost i lakše prilagođavanje. S druge strane, može ugasiti vašu vatru i doneti osećaj stagnacije ili melanholije. Nemojte da vas ovo obeshrabri, Ovnovi! Ponekad je potrebno da se privremeno povučete kako biste se regrupisali.

Kasnije u nedelji, Mars će biti u opoziciji sa rastućim Mesecom, što će izazvati sukob između vaše želje da nastavite napred i potrebe da procenite svoj trenutni životni put. Iako može biti šokantno shvatiti da idete u pogrešnom pravcu, zar ne biste to radije shvatili što ranije?

Bik

Uranov retrogradni hod u vašem znaku postaje sve jači kako nedelja odmiče, a vaša vladajuća planeta, Venera, formira harmoničan trigon sa Jupiterom. Ova astrološka veza najavljuje značajne promene, ekspanziju i nova znanja. Na papiru, ovo izgleda uzbudljivo, ali budite spremni da se suočite sa izazovima svojih vrednosti ili ideala. Da bismo rasli, moramo se osloboditi starog.

Ove vrste tranzicija mogu biti posebno teške za vas, Bikovi, zbog vaše prirodne sklonosti ka stabilnosti i tvrdoglavosti. Zvezde vas podstiču da prihvatite činjenicu da vas univerzum može iznenaditi i naučiti vas nečemu novom. Prosperitet često leži izvan zone komfora, a osećaj nelagodnosti dobar je znak da se približavate cilju.

Blizanci

Kako vaša vladajuća planeta Merkur prelazi iz Lava u Devicu ove nedelje, vi dobijate priliku da se prizemljite i dovedete u red svoje misli. Devica i Blizanci dele promenjivu prirodu, što vam omogućava da ostanete fleksibilni dok se vraćate realnosti. Ovo će biti posebno važno jer Jupiter i Sunce formiraju izazovan kvadrat u vašem znaku i znaku Device.

Blizina često zamagljuje perspektivu. Sukob između ekspanzivnog Jupitera i egocentričnog Sunca može objasniti prepreke s kojima ste se suočili. Problem nisu vaši visoki ciljevi, već nedostatak planiranja. Ove snove treba postaviti na čvrste temelje, a vi ste već neko vreme izbegavali da ih gradite.

Rak

Faza rasta Meseca ukazuje na to da se približavate ishodima situacija koje su započele tokom prošlonedeljne tamne faze Meseca. Međutim, opozicija između vašeg vladara, Meseca i retrogradnog Urana oko ponedeljka sugeriše da ti ishodi možda neće biti onakvi kakve ste očekivali. Imate dve opcije: možete dozvoliti da vas ovo obeshrabri ili možete to iskoristiti kao snagu.

Sigurno već znate koja je opcija efikasnija, Rakovi. Bez obzira na ishod, bio on pozitivan ili negativan, ovo je neprocenjiva prilika za učenje. Mesec prelazi u znak Jarca kasnije u nedelji i formira konjunkciju sa Ceresom, donoseći utehu u slučaju neželjenih zaključaka ili sukoba.

Lav

Opozicija između Sunca i retrogradnog Saturna je prošla, ali Sunce sada ulazi u sukob sa retrogradnim Neptunom, koji se nalazi u Ribama. Dok Neptun podstiče našu maštu, on takođe povećava mentalnu i emocionalnu jasnoću. Ova lucidnost može doneti velike promene, ali i povrede ega.

Efekat ovog sukoba raste do kraja nedelje, kada Sunce i Neptun zaključe svoju borbu. Iako vam možda u trenutku deluje bolno, saznanje gde ste grešili ključno je za postizanje vaših ciljeva. Morate znati koja je prepreka kako biste je savladali, Lavovi.

Devica

Vaša vladajuća planeta se vraća u vaš znak ove nedelje, donoseći povećano samopouzdanje u oblastima komunikacije, intelekta i tehnologije. Trigon između Merkura i rastućeg Meseca sredinom donosi dodatni podsticaj u pozitivnom smeru, pojačavajući dobre vibracije i osećaj sigurnosti.

Pod nepredvidivim uticajem retrogradnog Urana, ova pozitivnost vam je potrebnija nego ikad. Bez obzira na to kakvi problemi ili preokreti mogu nastati početkom nedelje, pronađite utehu u svojoj sposobnosti da se snađete na nepoznatom terenu. Vaša sposobnost rešavanja problema je vaša najveća zaštita. Zvezde vas pozivaju da verujete u svoje sposobnosti.

STIŽE JOŠ JEDAN RETROGRADNI MERKUR: Saznajte šta vas očekuje od 5. do 28. avgusta 2024.
Rawpixel Ltd. 

Vaga

Ove nedelje aktivizam i samopouzdanje dolaze u prvi plan, zahvaljujući nedavnoj konjunkciji između vaše vladajuće planete, Venere i planete Makemake. Dok konjunkcija slabi, a Venera nastavlja svoj put kroz vaš znak, zvezde vas pozivaju da delujete. Razmišljanje o tome da stanete u svoju odbranu ili da se borite za stvari u koje verujete je jedno, ali akcija je drugo, Vage.

Izazovi se pojavljuju kasnije u nedelji, kada Venera formira kvadrat sa rastućim Mesecom, koji nas poziva da procenimo svoj napredak i odlučimo da li treba da nastavimo ili prilagodimo svoj put. Sa harmoničnim trigonima između Venere i Jupitera, ove odluke postaju ključne za vaš lični rast.

Škorpija

Pluton, vaša vladajuća planeta, trenutno je retrogradna u Jarcu, što donosi intenzivna preispitivanja i transformacije, posebno na polju karijere i dugoročnih ciljeva. Uranov retrogradni hod u vašem suprotnom znaku Bika osvetljava neočekivane promene u partnerskim odnosima – bilo da se radi o romantičnim ili poslovnim vezama. Ova nedelja može doneti velike preokrete.

Iako vam možda deluje neprijatno da se suočite sa ovim promenama, zapamtite da su one neophodne za vaš lični rast. Ponekad je potrebno da se stare strukture sruše kako bi nove mogle da se izgrade. Posvetite se introspekciji, posebno kada Mesec uđe u Vodoliju krajem nedelje, donoseći vam energiju inovacije i oslobađanja.

Strelac

Sa Jupiterom, vašom vladajućom planetom, koji formira trigon sa Suncem u Devici, ovo je vreme za širenje horizonta kroz učenje i nove avanture. Bilo da je u pitanju putovanje, obrazovanje ili spiritualni rast, vaša želja za istraživanjem i ekspanzijom je na vrhuncu.

Međutim, kvadrat između Jupitera i retrogradnog Merkura upozorava da ne preterujete i da budete oprezni u komunikaciji. Možda ćete imati potrebu da kažete sve što vam je na umu, ali je važno da budete svesni kako vaše reči mogu uticati na druge. Kraj nedelje donosi smirenje i dublje razumevanje vaših ciljeva, pa iskoristite ovaj period za planiranje i analizu.

Jarac

Vaš vladar, Saturn, je retrogradan u Ribama, što donosi introspektivne izazove na emotivnom nivou. Možda se suočavate sa osećajem ograničenja ili nesigurnosti, ali Uranov retrogradni hod u Biku donosi priliku za osveženje i promene u vašoj svakodnevnoj rutini.

Sredina nedelje donosi potencijalne izazove u vezi sa vašim obavezama i odgovornostima, ali opozicija između Mesečevog rasta i vaše vladajuće planete pomaže vam da se nosite sa ovim preprekama. Jarci su poznati po svojoj istrajnosti, a ovaj period je savršen za redefinisanje vaših ciljeva i reorganizaciju prioriteta.

Vodolija

Uran, vaša vladajuća planeta, počinje svoj retrogradni hod u vašoj četvrtoj kući doma i porodice, što može doneti neočekivane promene na ovom polju. Bilo da se radi o promenama u vašem stambenom prostoru, porodičnim dinamikama ili unutrašnjem osećaju sigurnosti, pripremite se na prilagođavanja.

Ovaj period može biti pomalo turbulentan, ali vam donosi i priliku da oslobodite stara uverenja koja vas sprečavaju da ostvarite svoj pun potencijal. Uranovo retrogradno kretanje vas podstiče da eksperimentišete sa novim pristupima u privatnom životu, dok vam opozicija sa Mesecom daje potrebnu jasnoću da te promene budu smislene.

Ribe

Vaša vladajuća planeta Neptun je retrogradna upravo u vašem znaku, što donosi duboku introspekciju i povezivanje sa intuicijom. Ova nedelja donosi snažne duhovne uvide, ali i potencijalne sukobe između vaših snova i stvarnosti.

Kako Sunce i Neptun ulaze u opoziciju, može se desiti da doživite trenutke konfuzije ili razočaranja. Ipak, zvezde vas pozivaju da iskoristite ovaj period za introspektivni rad, jer vam on donosi mogućnost da pročistite svoje vizije i uskladite ih sa onim što je stvarno ostvarivo. Uranov retrogradni hod donosi dodatnu inspiraciju, posebno u vezi sa kreativnim projektima i izražavanjem vaših najdubljih emocija.