Veliki nedeljni horoskop od 23. do 29. septembra: Bikovima se dešava ljubav, Rakovima strast, a Ribama poslovne promene

Saznajte šta vas očekuje u nedelji punoj kosmičkih dešavanja!

Rawpixel

Ovan

Život postaje zavodljiv i tajanstven jer Venera ulazi u vašu zonu koja se odnosi na sve što je skriveno, tabu, privatno. Odnosi mogu biti gotovo opsesivni pod ovim kosmičkim uticajem, a vi ćete sve posmatrati dublje nego obično. Vaše zdravlje i radne rutine takođe dolaze na razmatranje ove nedelje, jer Merkur komunicira sa sanjivom planetom Neptunom. Kombinovanje praktičnosti sa kreativnošću može biti savršena kombinacija da se postigne napredak u brizi o sebi, kao i u poboljšanju radne atmosfere. Merkur takođe ulazi u kontakt sa Plutonom u vašoj zoni karijere sredinom nedelje, pa revolucionarne ideje koje su zapravo ostvarive mogu da vam privuku pažnju. Ali budite brzi jer Merkur klizi u vašu zonu odnosa krajem nedelje, kada će energija biti usmerena na diplomatiju i kanalisanje unutrašnjeg mira u vašim najvažnijim ličnim i profesionalnim odnosima, sve do sredine oktobra.

Bik

Osećate li ljubav? Ovih dana biste mogli, jer vaša vladarka Venera ulazi u vašu zonu partnerstva. Raspoloženje je usmereno na emocije pod ovim kosmičkim uticajem jer vaše srce želi ono što želi, pa stvari mogu postati intenzivne tokom ove tronedeljne faze. U vazduhu su romansa i kreativnost, dok Merkur podstiče vašu komunikativnost i koketnost, ali sa jasnim ciljevima koji će vam pomoći da se fokusirate na svoje ambicije bez ometanja. Kako Merkur povezuje snove sa Neptunom, barijere bi mogle da se brišu, prijateljstvo se pretvori u nešto više ili da poslovna saradnja dosegne novi nivo. Poruka je "misli veliko" kada Merkur uđe u kontakt s Plutonom, planetom transformacije, u vašoj zoni medija, izdavaštva, slave, duhovnosti i obrazovanja. Kosmička energija je pametna, moćna i ozbiljna, a kombinacija činjenica i integriteta mogla bi izazvati veliku pažnju na društvenim mrežama. Krajem nedelje, kada Merkur ulazi u vašu zonu dobrobiti i rada, a Sunce mu daje energiju, ovo je vaša prilika da budete saslušani i shvaćeni (što nisu nužno iste stvari). Ostanite smireni i zračite samopouzdanjem u svim dijalozima ako želite da privučete pravu vrstu pažnje.

Blizanci

Vaši pogledi na brigu o sebi i radne rutine mogu biti ekstremni, ali obe oblasti dobijaju blaži oblik ove nedelje, zahvaljujući nežnoj Veneri. Radite naporno i igrajte moćno, ali takođe odvojite vreme da se opustite i pružite sebi malo ljubavi, posebno samoljubavi, jer ugađanje sebi može doneti bolje rezultate nego opsesivno kažnjavanje zbog posla ili zdravstvenih problema. S obzirom da je vaša vladarka Merkur u vašoj kućnoj zoni i povezuje se s Neptunom, planetom koja trenutno utiče na vašu karijeru, možete otkriti da kućne i radne situacije zahtevaju više ravnoteže. Moraćete da kopate duboko da biste to postigli transformacijom obaveza kada Merkur stupi u kontakt s moćnim Plutonom sredinom nedelje. Ovo je prilika da izbegnete ponavljanje istih obrazaca, čak i ako to znači da počnete ispočetka. Krajem nedelje, kada Merkur pređe u vašu romantičnu i kreativnu zonu, vaš uobičajeni ton komunikacije verovatno će postati uglađeniji i smireniji. Energizovan Suncem, ova kombinacija može vas dovesti do saradnje s nekim posebnim na nečemu jedinstvenom. Umetnost kompromisa takođe je dobitna formula za vas sada, pa težite da slušate više, a manje dominirate u razgovorima.

Rak

Postoji potencijal za trenutak "wow" efekat tokom sledeće tri nedelje, jer Venera u vašoj zoni romantike i kreativnosti izvlači na površinu vašu senzualnu stranu. Svako ko misli da vas poznaje i zna sve vaše poteze, sada treba ponovo da razmisli, jer vam ovaj kosmički podsticaj podiže romantičnu igru i libido. Takođe, dodaje dubinu bliskim susretima i umetničkim projektima, jer se tokom ove faze mnogo toga dešava ispod površine, što vas čini tajanstvenim. Duboki razgovori su takođe na dnevnom redu, jer Merkur stupa u kontakt s Neptunom, planetom snova i glamura, u vašoj zoni slave, medija, avantura i duhovnosti. Izgleda da ste spremni da rizikujete ili krenete u avanturu, samo da vidite gde će vas to odvesti. Kada Merkur stupi u kontakt s Plutonom, planetom transformacije u vašoj zoni partnerstva, rušenje vaših granica moglo bi biti način da zaronite u novu vezu ili pokrenete promene u partnerstvu ukoliko ste zauzeti, a stvari su postale dosadne. Sva ova senzualna energija mogla bi da probudi vaš instinkt da pronađete svoju ljubavnu bazu, jer Merkur prelazi u vaš znak kasnije tokom nedelje i ujedinjuje se sa Suncem kako bi vam pomogao da se usmerite na kućni život, porodicu i mirniji, brižniji način života.

Lav

Vaš privatni život doživljava nalet strasti pod uticajem Venere, i ideja da se opustite kod kuće sa voljenom osobom može biti primamljivija nego izlazak u grad sa prijateljima. Takođe, ovo je vreme za introspekciju i samoljubav, pa iskoristite sledeće četiri nedelje dok Venera štiti vaše interese kod kuće. Novac će vam biti na umu, budući da Merkur unosi energiju u vaš finansijski sektor, ali se može sukobiti sa Neptunom, planetom bez granica, koja trenutno utiče na vaše obaveze. Dok ćete shopping možda ostaviti po strani, pametni planovi za ulaganje u velike projekte biće u fokusu. Sredinom nedelje, Merkur podstiče plan za zdravlje i dobrobit dok se povezuje sa Plutonom, planetom detoksikacije. Takođe biste mogli da preuzmete jaču ulogu na poslu, tako što ćete brzo završavati zadatke. Kako se bliži vikend, Merkur prelazi u vašu zonu komunikacije, pa će suptilan govor i skromno držanje doneti više uspeha nego uobičajeni pristup „pogledajte mene!“. Vaš vladar Sunce, takođe, doprinosi tome da svaka vaša reč, pisana, izgovorena ili objavljena, zablista, sve dok zadržavate balans i perspektivu. 

Devica

Sada vam nežan pristup donosi najbolje rezultate u svim poduhvatima, zahvaljujući Veneri koja prelazi u vašu komunikacionu zonu. I dalje ćete biti oštroumni i brzi u primećivanju grešaka, ali ćete shvatiti da možete postići više uz šarm nego uz zajedljive komentare, što često predstavlja vaš omiljeni stil komunikacije. Osetite ljubav i pokažite malo nežnosti; ako strast izbije kao rezultat, mogli biste otkriti da manja intenzivnost od uobičajene čini čuda u svim vašim susretima, bilo da su oni poslovni ili lični. Vaš vladar Merkur je sada u vašem znaku i kreće napred nakon nedavnog retrogradnog ciklusa. Dok je Merkur u opoziciji sa sanjalačkim Neptunom u vašoj zoni partnerstva, kombinacija praktičnosti i kreativnosti mogla bi dovesti do prelepe i produktivne saradnje ili do susreta velikih umova. Stvari bi mogle postati eksplozivne, ali u pozitivnom smislu, kada se Merkur poveže sa Plutonom, planetom transformacije, koja je trenutno u vašoj zoni romantike i kreativnosti. Ova faza ukazuje na privlačenje suprotnosti koje mogu stvoriti magiju. Kasnije tokom nedelje, kada Merkur pređe u vašu zonu finansija i vrednosti, život postaje uravnoteženiji i harmoničniji, dok Sunce osvetljava vašu sposobnost da usmerite energiju na povećanje prihoda.

Pexels/Emmanuel Codden 

Vaga

Kako Venera, vaša vladajuća planeta, sada prolazi kroz vašu zonu prihoda, možda ćete biti motivisani da preduzmete konkretne korake ka finansijskom poboljšanju. Bilo da razmišljate o novim projektima ili dodatnim izvorima prihoda, sada je pravo vreme da delujete. Ipak, budite oprezni s impulsivnim troškovima, jer Venera može uneti želju za luksuzom i uživanjem. Razmislite o dugoročnim investicijama koje vam mogu doneti stabilnost i sigurnost. Merkur u vašoj zoni introspekcije donosi trenutke dubokog promišljanja. Osećaćete potrebu da se povučete i analizirate stvari pre nego što krenete napred. Vaši odnosi će takođe dobiti na značaju sredinom nedelje, zahvaljujući povezanosti sa Plutonom. Ova energija podstiče dublju transformaciju u vašim vezama, otvarajući prostor za isceljenje i promenu. Na kraju nedelje, Sunce prelazi u vašu zonu ličnih vrednosti, osvetljavajući vašu unutrašnju snagu i sposobnost da definišete ono što vam je zaista važno. Budite verni sebi i fokusirajte se na ono što vam donosi radost i unutrašnji mir.

Škorpija

Vaša energija će biti usmerena ka izgradnji harmoničnijih odnosa, zahvaljujući Veneri koja sada utiče na vaš sektor ličnosti. Ovo je idealan period da se posvetite sebi, svom izgledu i ličnom stilu, ali i odnosima sa drugima. Možete očekivati da će vam komunikacija biti mnogo lakša i prijatnija, što će doneti pozitivne promene u vašim odnosima. Merkur u zoni prijateljstava unosi dinamiku u grupne projekte ili zajedničke ciljeve, ali budite oprezni s potencijalnim nesporazumima, naročito sredinom nedelje, kada Neptun može uneti maglu u planove. Intenzivna transformacija dolazi zahvaljujući uticaju Plutona, vašeg vladara, u zoni doma i porodice, što može doneti promene u vašem privatnom okruženju. Na kraju nedelje, Sunce prelazi u vašu zonu identiteta, osvetljavajući vaše snage i sposobnosti. Ovo je vreme kada možete blistati i pokazati svetu svoj puni potencijal.

Strelac

Pod uticajem Venere koja sada prolazi kroz vašu zonu skrivenih tajni i introspekcije, možda ćete osećati potrebu da se povučete i razmislite o nekim važnim pitanjima u vašem životu. Ovo je vreme za duhovni rast i emocionalnu regeneraciju. Ne forsirajte sebe da budete u centru pažnje, već iskoristite ovaj period za unutrašnji rad i preispitivanje odnosa. Merkur, u vašem sektoru karijere, donosi prilike za poslovni napredak, ali budite oprezni u komunikaciji sa nadređenima, jer bi Neptun mogao izazvati nesporazume. Pluton u vašoj zoni komunikacija omogućava vam da unesete dubinu i strast u sve razgovore i prezentacije koje imate. Kraj nedelje donosi osvetljenje u vašu zonu društvenih veza, kada Sunce prelazi u taj sektor, podstičući vas da se povežete s prijateljima i kolegama. Biće to pravo vreme za širenje vaše mreže kontakata i deljenje vaših vizija sa svetom.

Jarac

Ovaj period donosi duboku introspekciju, dok Venera prolazi kroz vašu zonu transformacije. Možete osećati potrebu da se oslobodite starih obrazaca ponašanja i stvorite novi, stabilniji temelj za budućnost. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite svojim finansijama, dugoročnim planovima i emocionalnim odnosima. Merkur u zoni učenja podstiče vas da širite svoje vidike i istražujete nove oblasti interesovanja. Možda ćete osetiti želju da se upustite u dodatnu edukaciju ili istražite teme koje vas inspirišu. Pluton vas vodi kroz proces transformacije, a ovaj snažan uticaj osećaće se naročito u vašoj zoni identiteta. Vaša volja i snaga biće na testu, ali rezultati će biti duboko isceljujući. Kraj nedelje donosi priliku za obnovu, jer Sunce osvetljava vašu zonu duhovnosti, otvarajući vam put ka dubljem razumevanju sebe i sveta oko vas.

Vodolija

Venera sada osvetljava vašu zonu partnerstava, donoseći harmoniju u vaše odnose. Bilo da je reč o romantičnim vezama ili poslovnim partnerstvima, sada je pravo vreme da se fokusirate na saradnju i zajedničke ciljeve. Vaša komunikacija će biti olakšana, zahvaljujući Merkuru koji prolazi kroz vašu zonu transformacija, podstičući vas da otvoreno govorite o svojim željama i potrebama. Pluton će doneti intenzitet u vaše odnose sa prijateljima ili grupama, otvarajući prostor za duboke promene i isceljenje. Kraj nedelje je povoljan za planiranje novih projekata, jer Sunce prelazi u vašu zonu ambicija, pružajući vam dodatnu energiju i motivaciju da ostvarite svoje ciljeve. Fokusirajte se na dugoročne planove i ne bojte se da preuzmete inicijativu.

Ribe

Ovaj period donosi promene na poslu ili u svakodnevnim rutinama, zahvaljujući Veneri koja prolazi kroz vašu zonu rada. Možda ćete osećati inspiraciju da unesete više kreativnosti u svoj posao ili da promenite način na koji pristupate svojim obavezama. Merkur u zoni partnerstava donosi priliku za značajne razgovore s vašim saradnicima ili partnerom. Ovo je vreme kada možete doći do novih dogovora ili poboljšati svoje komunikacione veštine. Pluton vas vodi kroz proces lične transformacije, i ovo može biti moćan trenutak za unutrašnju promenu. Na kraju nedelje, Sunce osvetljava vašu zonu putovanja i učenja, otvarajući vam vrata ka novim iskustvima. Ovo je idealno vreme za planiranje putovanja ili usvajanje novih znanja. „Ono što izađe iz tebe, ono što stvoriš, postaje tvoj svet. Pazi na misli, jer one stvaraju tvoju stvarnost.“