Fizička lepota je ono što mnogi prvo primećuju na ljudima. Ali, da bi žena bila lepa, nije dovoljno da ima samo lepe crte lica - prava dama zrači harizmom, stavom, inteligencijom i razboritošću isto kao i figurom i izgledom lica.

Svaka žena voli lepo da izgleda i da bi to postigla pribegava raznim tehnikama, ali razlika između načina ulepšavanja pre 60 godina i danas je zaista neverovatna.

Najveći seks simboli i ikone lepote dominirale su pedesetih godina prošlog veka, sa pristojnim i zaista privlačnim metodama ulepšavanja, koje su im osigurale prva mesta na lestvici najlepših žena svih vremena.

(Nesvakidašnji beauty trikovi slavnih lepotica iz zlatne ere Holivuda)

Bile su fatalne dame o kojima je sanjala čitava muška populacija. A, evo i zbog čega?

Zato što nisu otkrivale svaki deo njihovog tela i vodile su računa da je dužina prikladna (najčešće do ispod kolena). Za seksepilan izgled bio je zadužen kroj odeće, damsko držanje i zavodljiv hod, a ne dubok dekolte, gole noge i prozirne tkanine ispod kojih se skoro sve vidi.

(Neobična dijeta Marilyn Monroe)

Na primer, Grace Kelly je ostala upamćena po damskom odevanju i prirodnoj lepoti. Da istaknete lepotu lica nije vam potrebno mnogo šminke. Neka usne postanu senzualne uz pomoć preciznog nanošenja ruža, a svakoga možete oboriti s nogu zavodljivim pogledom kroz guste, duge trepavice.

Stil šminkanja pedesetih godina i dalje je jedan od najprivlačnijih, dok današnje preterivanje uglavnom izaziva samo kontraefekat.

Malo nakita je sasvim dovoljan ukras za svaku damu, a jednostavno pokupljena kosa odraz elegancije. Diskretnije minđuše ili niska bisera daće vašem izgledu prefinjenost Sophia Loren i Ave Gardner, koje su upravo zbog takvih izbora proglašene najlepšim ženama sveta.

(13 citata slavnih lepotica za podizanje samopouzdanja) 

Osim što su lepe i prefinjene, ove dame bile su i kraljice zavođenja. Haljina sa dugim šlicem koji otkriva lepo oblikovanu nogu sasvim je dovoljno da natera muškarca da vas poželi!

Kada govorimo o lepoti i seksepilu, nikako ne možemo da izostavimo Elizabeth Taylor. Za njeno blistavo lice možda je zaslužno to što se negovala poput Cleopatre.

(Povratak u prošlost: Ovako je izgledala savršena žena 1955. godine)

Poziranje za fotografije takođe je veoma različito. Nema pućenja, nema golotinje, a ipak dominira seksepil i privlačnost fatalna za jači pol.

Ne smemo zaboraviti ni kraljicu seksepila, Marilyn Monroe. Kada se tek pojavila i pre nego što je posegla za plastičnim operacijama, Marilyn je postala ideal ženske lepote, zbog divljih kovrdža, zavodljivog ruža i vragolastog pogleda.

Postojalo je mesto na kome su dame sredinom prošlog veka razgolićivale. Odevni komadi za plažu i tada su bili hit, ali su bili u mnogo manjoj meri otvoreni. Nije bilo tanga ili minijaturnog kupaćeg kostima, dame su tada obožavale kostim sastavljen od dubokog šortsa i širokog gornjeg dela.

Iako je prošlo nekoliko decenija, žena ovakve lepote još uvek je sinonim za seksepilnu, privlačnu damu, zato nikako nećete pogrešiti ako svoj stil odevanja, šminkanja, ali i ponašanja prilagodite ovom koji je, nažalost, počeo da se gubi.

Izvor: stil.rs