Čim je objavljeno da će tadašnji španski kralj Huan Carlos abdicirati u korist sina, princa Felipea, sve oči su bile uprte u Felipeovu ljupksu suprugu, bivšu novinarku Letiziju. Odmah su krenula upoređivanja sa Kate Middleton, Ranijom od Jordana i ostalim kraljevskim damama koje intrigiraju sve svojim upečatljivim stilom.

(Kraljevska elegancija: Pencil suknja sa animal printom u režiji kraljice Letizije)

Buduća španska kraljica se odmah izdvojila elegantnim i prefinjenim stilom iako joj je u startu prebačeno da bira provrene, klasične komade i da malo eksperimentiše. Pogotovo u domenu desena. Tom stilu Letizia je ostala verna i nakon krunisanja i mnogobrojnih zvaničnih poseta.

(Asimetričan bob: Španska kraljica Letizia predstavila svoj nov imidž)

Zato je bilo iznenađenje kada se prilikom jedne zvanične prilike u Španiji pojavila u kombinaciji koja je obuhvatila različite printove u paru sa monohromatskim komadima. Kako se snašla? Pa... možda ipak da Letizia ostaneš u proverenim vodama.

(Princeza Letizia: Nova španska kraljica koja je superstajliš)

Jer, bilo je evidentno da si i ovde kalkulisala držeći se crno-bele palete. Naime, španska kraljica je belu majicu i crni blejzer nadogradila svilenim pantaloma u psihodeličnom crno-belom printu ali i statement sandalama i pismo tašni koja je imala takođe crno-beli desen samo malo drugačijeg grafičkog printa od pantalona.