Koliko god da ovladate umećem stilizovanja i potvrdite svoj status u društvu devojke koja je uvek savršeno odevena, to ne znači da s vremena na vreme se nećete osećati kao da nemate šta da obučete. To je prosto u ženskoj prirodi, da uvek bude nezadovoljna sadržajem svog ormara i često haotična, a tome dosta doprinosi raspoloženje. Koliko je žena srećna, bezbrižna i ispunjena.

Ti momenti su najgori u periodu velikih rasprodaja jer otvaraju vam vrata velikih, pristupačnih mogućnosti i mame vas da potrošite priličnu svotu novca ne bi li ste obnovili svoju garderobu! Ali, da li je takva reakcija praktična i racionalna? Teškoo.

Pa šta devojka da radi?

Imamo predlog. I to opšte poznat koji se nažalost često zaboravi. 80/20? Poznato?

To je rešenje koje vaš budžet za krpice troši na praktičan i uspešan način. Pritom vam daje priliku da budete kreativni. Naime,, plan 80/20 vaš budžet za shopping na godišnjem nivou raspoređuje po principu: 80% vašeg novca na garderobu ćete trošiti na ključne, klasične komade koji su večni i univerzalni. Ne može im nijedan trend apsolutni ništaaaa. Preostalih 20% vašeg sezonskog budžeta možete da potrošite na komade koji su trenutno aktuelni. Na sponatano otkrivene komade, na smele desene i krojeve koji nisu baš za svaku sezonu, bukvalno na sve ludo i otkačeno što vam se svidi u tom trenutku.

Zašto je ova formula uspešna?

Zato što pruža idealan kompromis između pažljivo isplanirane kupovine i smelog eksperimentisanja novih trendova, krojeva. Ovo vam se možda čini na prvi pogled prilično dosadno, ali ovakva podela vam daje slobodu da ne budete skoncentrisani samo na ključne komade, i da u startu sebe odreknete novih komada koji mogu da utiču na vaš dosadašnji stil.