Najkvalitetniji materijali, vrhunska usluga, neverovatna obrada, vrtoglave cene...

Da, Haute couture kolekcije za većinu nas jesu ono neodoljivo zabranjeno uživanje, moda koju sebi ne možemo tek tako da priuštimo provlačenjem kartice (čak ni zlatne), ali upravo ti modeli su nam najveća inspiracija.

Nepresušni izvor ideja i materijalni dokaz da je mašta zaista nepresušna. Zašto onda ove party sezone ne biste sebi dali oduška? Zaboravite na trenutak sveprisutni normcore i nezaobilazni androgini look i prepisujte direktno sa pista visoke mode. 

Dobra vest jeste to da je nemoguće preterati, a neka vam ideja vodilja bude ženstvenost i seksepil koji se otelotvorio u zavodljivim materijalima čije strukture prosto pozivaju na dodir. Probudite uspavanu boginju u sebi i bez griže savesti ogrnite se finom svilom i čipkom, evo kako...

Boje

Iznenađujuće, ove zime nije nam do crne, šansu dajemo bogatim intenzivnim nijansama, razmišljamo o bojama dragog kamenja, o koloritu koji će sve oči držati prikovane na vama, a dodate li još i maksi dužinu kakvu su predložili kreatori na Nedelji visoke mode, zagarantovano ćete postati centar svake zabave.

Oreol

Na žurku ne krećite gologlavi, oh ne! Ukradite sve reflektore tako što ćete izabrati pravi nakit za kosu: srebrne i zlatne grančice, svetlucavu mrežicu, ili zvezdice, kako predlaže Zuhair Murad. Proglasite sebe kraljicom i krunišite se. Naš naklon.

Šljokice

Postojli li nešto što glasnije kaže party od šljokica? Teško. Svetlucavi materijal prosto vas tera da se isprsite i počnete da hodate sigurnije, kao i da prvi istrčite na plesni podijum.

Idite na potpuni glamur, uz šljokice dodajte krzno, a odlučite se i za model mini dužine, ili onaj sa dubokim dekolteom. Vi ste disko kraljica i nema mesta za stid.

Nastavak na sledećoj strani...

PageBreak

Perje

Priznajemo, perje je jedna od naših omiljenih dilema. Da, potpuno je fantastično i izgleda sasvim ekstravagantno. Ali, nije baš nešto što bismo umeli svakodnevno da nosimo. Budite hrabrije, pa dodajte ovu modnu dramu u vaš party look. Dodatni savet: fenomenalno se uklapa sa delikatnim transparentnim modelima.

Dekadencija

Jedan od najprivlačnijih trendova. Idealan je za sve one koji žele da iskušaju maštu i svojom modnom kombinacijom svetu pošalju poruku. „Maskirajte se“ u divu, holivudsku glumicu, ili rusku street style zvezdu, po želji. Neka vam luksuzni pliš postane najbolji prijatelj, uz prstohvat čipke i krzna, velike su šanse da vas zamene sa nekom poznatom ličnošću.

Cipele

Samo jedna reč: seksepil! Haute couture dizajneri insistiraju na obući koja će žensku nogu i stopalo na prvi pogled učiniti seksi. Stileto, sandale sa kaišićima i elegantne blok štikle dominiraju. Dok su koža, pliš, prevrnuta koža i saten najčešći izbor kada je reč o materijalu. 

Karneri

Igra slojeva materijala oblikovanog u karnere nikad ne može da dosadi! Karneri su nežni, glamurozni, ženstveni... Sve u isti mah. Haute couture lekcija kaže nam da ih nikada ne može biti previše. Suprotstavite ih detaljima u minimalističkom maniru i dobićete modni bingo. 

Staro zlato

Ko još sa simpatijama ne gleda na glamur prohujalih vremena? Raskošne haljine, izuzetni detalji, vez u boji zlata... Nije ni čudo što su dizajneri poželeli da taj stil vrate u modu. Pratite pravac u kom je krenuo Jean Paul Gaultier. 

Priredili: Nenad Janjatović i Jelena Karakaš 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija