David Bowie je iznenada preminuo u 69. godini svog života.

Ovaj fascinantan muzičar definisao je britansku kulturu u impresivnom rasponu od pet decenija, koliko je njegova karijera trajala sve do njegove smrti... Davidov rad odlikuju velike transformacije, dobar zvuk i sjajni politički i društveni komentari sa jakom porukom, koji su odjekivali u njegovim pesmama. 

Veoma brzo nakon njegove pojave na sceni, Bowie je nastupio sa pesmom Space Oddity koja ga je vinula na samo muzičko nebo Velike Britanije.

Pored muzike, ovaj fantastičan i kreativan čovek je imao veliki uticaj i na modnu industriju, zahvaljujući svom eksperimentalnom stilu: tesnim pantalonama, kombinezonima i svilenoj bluzi. David Bowie je pomerio granice u muškoj modi i približio je ženskoj, odnosno bavio se temom koja je danas aktuelna i nalazi se u samom epicentru fashion industrije. 

Zato smo rešili da odamo počast ovom vrhunskom muzičaru i poznavaocu mode, tako što ćemo izdvojiti 5 lekcija stila koje smo naučili od David Bowija. 

1. Nosite neobične komade na svoj način: Kombinezon nikada nije dosadan, pogotovo ako na njemu imate efektan desen i veliki rajsfešlus. David je obožavao da nosi statement komade i da žensku modu prilagođava muškoj.   

Foto: Profimedia

2. Prilagodite odelo vama: Prebacite ležerno na ramena sako, otkopčajte gornje dugme na košulji, podignite rukave i možete dodati tregere. Zapamtite, vi nosite odeću, a ne ona vas.

Foto: Instagram / davidbowie

3. Trilbys i Fedora šešire treba nositi u skladu sa svojim personalitijem. U suprotnom, ne pokušavajte. 

Foto: Profimedia

4. Ne dozvolite nikome da negativno utiče na vašu modnu inspiraciju, ideju i kreativnost. Ako se probudite i želite da ponesete neku statement, ekscentričnu kombinaciju, učinite to i nosite taj outfit sa samopouzdanjem. Uvek idite do kraja.

Foto: Profimedia

5.  Ako ste u nedoumici, birajte komade dobrog kroja. Dupliran sako sa reverima je uvek dobra ideja. Ovo modno pravilo je bilo aktuelno 60-ih, ali i danas.

Foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija