U mnogim aspektima života (kuvanje, ljubav, finansije..) često imamo naviku da savete tražimo od visprenih žena koje imaju bogato iskustvo koje se, hteli da priznamo ili ne, temelji na godinama.

Imajući ovo na umu, moramo da kažemo da smo primetili veliki broj blogerki, koje pokazuju veliku modnu osvešćenost, hrabrost i spremnost za eksperimentisanje, a koje nisu više u svojim dvadesetim i tridesetima godinama života.

Čitajući komentare pratilaca, istražujući internet sajtove, i pokušavajući da prinađemo najbolje blogove starijih žena, došli smo da pravih otkrića (veoma inspirativnog) koje smo želeli da podelimo sa vama.

U nastavku vam otkrivamo 7 najboljih modnih blogova koje vode starije dame: 

Accidental Icon

Za nju kažu da ima sve: godine, mozak i stil. Lyn Slater je 64-godišnja dama koja je blog pokrenula pre tri godine, dok je u isto vreme radila kao profesor prava na Univerzitetu Fordham, u Njujorku.

Kako je sve krenulo? Lyn je počela je da bloguje i objavljuje fotografije svojih odevnih kombinacija, kada su je japanski turisti fotografi uslikali na ulici, tokom Nedelje mode u Njujorku, a prijatelji je ohrabrili da počne da dokumentuje svoje outfite.

Za sebe kaže da je pametna, kreativna, vredna, i najvažnije da se oseća udobno u svojoj koži. Svoj stil opisuje kao minimalistički, avangardni, nonšalantni i monohromni. 

Bag and a Beret

Upoznajte Melanie Kobayashi, 54-godišnju Kanađanku koja na svom blogu redovno predstavlja svoj lični stil uz fotografije koje prate tekst, kao i dosta (lošeg i dobrog) humora.

Zanimljiva Melanie ističe da obožava svoju umetnost, a da garderoba izražava njenu ličnost. Njeni omiljeni komadi su dugački kaputi od veštačkog krzna, svetlucavi nakit, dugačke tunike upečatljivog dezena. Naočari čine da se oseća kao rok zvezda, a prepoznatljiva je po veštačkim trepavicama koje joj daju dozu glama. 

La Lettre d'Ines

Francuska manekenka, aristokratkinja i modna ikona Ines de la Fressange (59 godina) lansirala je svoj lifestyle blog koji obožavaju njeni fanovi širom sveta.

Na njemu ćete naći dosta i mode, a s obzirom da je bivša Lagerfeldova muza, Ines je dugo smatrana epitomom pariskog stila koji je zaokružila modna biblija La Parisienne, koju je izdala 2010. godine. Blog pokriva sve modne teme- od ideja kako da postignete kompletan look za manje od 70 evra, do go-to formule i mnogobrojnih stilskih trikova.  

Not Dead Yet Style

Patti Gibbons ima više od 60 godina, a sebe predstavlja kao suprugu, intelektualku, tetku i damu koja je opsednuta mačkama.

Baš poput njenih starijih koleginica, ona je svoj blog Not dead yet style pokrenula u kasnijem životnom dobu, sa istom strašću i kreativnošću kao i ostali modni gurui.

Na njenom duhovitom blogu, Patti daje uvid u radost i zabavu koje žene preko pedeset godina mogu doživeti u svetu mode. Njeni omiljeni dizajneri su Eileen Fisher, i Diane von Furstenberg, a veoma joj sviđaju joj se ženstvene kreacije Trine Turk. 

Not Dressed As Lamb

Catherine Summers je lansirala blog na svoje 39. rođendan kako bi se uverila da može da poboljša svoj stil za godinu dana, kada puni 40. Sada ima 44, a stvorila je armiju vernih pratilaca, koji je nazivaju 'Queen of Clash', zbog veštine da kombinuje dezene i jarke boje. 

Style Crone

Judith Boyd (71) nikada ne napušta kuću bez šešira na glavi.

Kao kolekcionara vintidž komada još od 70-ih godina prošlog veka, ona hrabro nosi elegantne komade, poput dugačkih haljina sa vezom, tufnastih i zabavnih suknji, i naravno kapri pantalona. O svojoj ljubavi koju gaji prema šeširima, Judith je objasnila rečima: "Svaki šešir ima svoju posebnu ličnost."

Une Femme D'Un Certain Age

Susan (59) živi u Los Anđelesu a svoju karijeru u administraciji je nedavno ostavila, kako bi se posvetila novom zadovoljstvu u svom životu: blogovanju. Ona obožava kafu, Pariz, putovanja, svoju porodicu, psa, crnu garderobu, leopard dezen, plesanje, zdravu hranu, karmin, džez, šampanjac i knjige o istoriji.

Blogerka koja inspiriše starije dame širom sveta, veruje da je lični stil osnovna forma sopstvenog izražavanja, te je lansirala svoj blog 2007. godine, kojih tada gotovo da nije bilo za starije dame.

"Drago mi je da kažem da se danas mnogo toga promenilo, te je Unefemme.net sada postao jedan od mnogih fantastičnih modnih blogova i sajtova namenjenih ženana u petoj i šestoj deceniji života", ponosno je zaključila Susan.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/