Milano Fashion Week proteklih godina nije mogao da prođe bez milog i poznatog lica France Sozzani, dugogodišnje urednice italijanskog Vogue koja nas je peminuka tik pred kraj prošle godine. Jedna od omiljenih dama svetske mode Franca, napustila nas je 22. decembra 2016., nakon teške bolesti.

U želji da joj odaju poseban ispraćaj za vreme MFW, organizatori Milanske nedelje mode su priredili malo okupljanje modne elite. Među prijateljima, saradnicima Sozzanijeve bila je i britanska dizajnerka Victoria Beckham (42) koja je u milansku katedralu Duomo došla stilizovana u savršenu, fluidnu vunenu haljinu iz njene kolekcije.       

Naglašeni, puf rukavi do lakta i dekonstruisan kroj sada već polako postaju prepoznatljiv dnk slavne dizajnerke koja je teget haljinu uparila efektnim kožnim crnim čizmama. Talasast bob i tamne sunčane naočare zaokružile su ovo izdanje lepe Vic koja je sve vreme tokom pomena držala glavu blago spuštenu, odajući počast i poštovanje ženi koja ju je inspirisala..

foto: Instagram / guysandpeople

Pored Vic, ispraćaju su prisustvovale i Naomi Campbell, Kate Moss i Carla Bruni. Sve tri dame su na pomen došle odevene u all black izdanja.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/