Dok je većina dama iz celog sveta oduševljena elegancijom i prefinjenošću vojvotkinje od Kembridža Kate Middleton,kao i njenim odličnim stilom, dobro je znati da postoji veliki broj dama plave krvi, koje se mogu pohvaliti jednako dobrim osećajem za modu. 

Najbolji deo je što se mnoge od njih nalaze na Instagramu, na kome pored njihovog posla, možemo bolje da se upoznamo sa njihovim stilom. 

Ove dame koje ponosno nose kraljevske titule redovno nas putem ove društvene mreže obaveštavaju o svom kretanju, te imamo priliku da prvi vidimo najbolje momente sa crvenog tepiha, poslovnih sastanaka ali i putovanja. 

U nastavku vam predstavljamo 9 prelepih dama plave krvi koje su opasna konkurencija Kate...

Grčka princeza Maria-Olympia 

Lepa princeza Maria ima 20 godina, a jedina je kći princeze Marie-Chantal i princa Pavla. Ona trenutno živi u Njujorku, gde studira dizajn, a pored školovanja Maria je veoma posvećena modi. Do sada je imala nekoliko snimanja za editorijale, a često imamo priliku da je vidimo na Fashion weeku, kao i zabavama koje slede nakon revija.  

Foto: Instagram /olympiagreece

Grčka princeza Marie-Chantal 

Majka Marie-Olympie je Marie-Chantal, okrunjena princeza i žena Pavlosa. Pored lepote po kojoj je poznata, ova dama je osnivač internacionalnog brenda za decu, koji nosi naziv po njenom imenu. Ona je takođe jedna od direktorki DFS Group, zbog čega redovno putuje po celom svetu, kada deli fotografije obeležene haštagom #shoefies, kao i najbolje odevne kombinacije. 

Foto: Instagram / mariechantal22

Jordanska kraljica Rania

Sigurni smo da znate lepu Raniju, ženu kralja Jordana, Abdullah bin al-Husseina i majka princeze Iman, o kojoj smo redovno izveštavali. Kraljica Rania koristi svoju poziciju kao platformu za podršku mladih, ali i sprovođenje edukativnih programa u celom svetu, a osim toga poznato je da piše knjigu za decu. Kraljica Rania ima zavidnu kolekciju tašni, kao i elegantnih bluza koje nosi na poslu. 

Foto: Instagram /queenrania 

Caroline Fleming

Iako nije rođena u kraljevskoj porodici, Caroline je baronica, a posedovala je zamak Valdemar, od 2003. do 2011. Njena ćerka je Mary Donaldson, princeza Nemačke.

Danska TV zvezda trenutno radi na seriji Ladies of London, a kreirala je svoj parfem i objavila je kuvar. Na Instagramu, ona konstantno deli fotografije sa svojim pratiocima, te možete dobiti uvid u večernje događaje koje posećuje, omiljene recepte, ali i porodična okupljanja. 

Foto: Instagram / carolineflemingofficial 

Pogledajte na sledećoj strani kojih preostalih 4 #royal dama ima savršen stil >>>

PageBreak

Princeza Charlene

38-godišnja Charlene je princeza Monaka i žena princa Alberta II. Rođena je u Zimbabweu, a 2010. godine je ppredstavljala Južnu Afriku u okviru sportskog događaja Sydney Olympic. Charlene je dobro poznata u modnom svetu, te je često možemo videti na najvećim revijama, uključujući Dior i Armani. Lepa princeza redovno ažurira svoj Instagram profil, koji se bazira na njenim kraljevskim dužnostima. Naravno, ona uvek izgleda stajliš i sofisticirano.

Foto: Instagram / hshprincesscharlene 

Princeza Deena Aljuhani Abdulaziz

Deena Aljuhani Abdulaziz je princeza iz Saudijske Arabije, koja je dobila titulu kada se udala za princa, 1998. godine. Ona vodi svoju modnu kompaniju pod nazivom D'NA, a često je možemo videti u prvim redovima na FW-u. Pored toga, urednik je arabijskog Vogue magazina. 

Foto: Instagram / deenathe1st

Tatiana Blatnik

Ona je princeza Grčke i Nemačke, i žena princa Nikolaosa, sina kralja Constantina II. Tatiana je bivši organizator događaja za Diane von Furstenberg. Ona putuje celim svetom, i radi na više projekata vezanih za umetnost i hranu. Svaka devojka bi bila oduševljenja njenim prelepim, boho stilom. 

Foto: Instagram / tatianablatnik

Moza bint Nasser

Moza je ćerka Nasser in Abdullah Al Missned. Ona je trenutno uključena u katarsku vladu, a nalazi se na značajnoj Forbsovoj listi 100 najmoćnijih žena sveta. Ona je poznata po svojim brlijantnim couture komadima koji odgovaraju dress kodu u Katru, a njene duge haljine gotovo uvek su obeležene jarkim bojama ili delikatnim vezenim detaljima. 

Foto: Instagram / mozabintnasser

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/