Coco Chanel je sada već bezvremeni simbol za klasični stil i dobar ukus i nikada se nije ustručavala da deli modne savete.

Čuvena dizajnerka i osnivačica modne kuće Chanel imala je izuzetno jako mišljenje o tome kako bi žena trebalo i kako ne bi trebalo da se oblači: od toga koji detalj će učiniti vaš stajling istaknutim, pa sve do toga šta je ok, a šta nije ok da nosite ukoliko želite da vas drugi shvate ozbiljno.

Mnoga od ovih pravila i dalje se pripisuju prepoznatljivom Chanel stilu kakav je i danas.

Iako su njena zapažanja o stilu i modi bila uvek neporecivo iskrena (karakteristika koju njen naslednik Karl Lagerfeld i te kako održava u životu) i danas možeo mnogo da naučimo iz ovih saveta.

Štaviše, moguće je izgraditi kompletan stajling na osnovu njenih viđenja mode.

# Jedan dobar garderober trebalo bi da sadrži: crne i bele komade odeće, kvalitetne cipele, mnoštvo haljina, jednostavne, ali dobro skrojene komade.

# Jednostavnost je ključ istinske elegancije.

# Žena sa dobrim parom cipela nikada ne može da bude ružna.

# Žene razmišljaju o svim bojama, osim o odsustvu boje. Ja  bih rekla da crna boja poseduje sve, bela takođe. Njihova lepota je apsolutna. To je čista harmonija.

# Moda ja poput arhitekture: Sve je u dobroj proporciji.

# Potražite ženu u haljini. Ako na tom mestu nema žene, neće biti ni haljine.

# Ne razumem kako žena može napustiti kuću, a da se barem malo ne sredi. Ako ni zbog čega drugog, a onda iz pristojosti. I na kraju, nikada ne znaš: možda baš tog dana imaš susret sa sudbinom. A za sudbinu je važno biti sređen koliko god je to moguće.

# Obucite se traljavo i svi će se sećati te haljine; obucite se besprekorno i svi će se sećati žene u toj haljini.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/