Kada je 2006. godine prvi put uslikana kao street style inspiracija, simpatična Alexa Chung je odmah promenila način na koji su se mnogi oblačili. I nakon više od jedne decenije, ova moderna Audrey Hepbern je i dalje jedna od najkopiranijih stilskih ikona na svetu. 

Zato nas ne čudi što je tri puta već dobila prestižnu nagradu Fashion Awards Style Icon Award!

U njenoj impresivnoj biografiji stoji da je sarađivala sa mnogim brendovima, bila u editorijalima prestižnih magazina, i uspela da urođeni stil pretvori u poslovni, tako što je osnovala svoju marku koja naravno nosi njeno ime. 

Tajna kul izgleda ove slatkice ogleda se u tome što ostaje dosledna svojim zaštitnim znacima kao što je animal print, mini suknja, jednostavni i jednoboji džemperi, retro farmerice, bomberka, baletanke...

Takođe, u njenim uvek inspirativnim outfitima možemo da vidimo zanimljive kombinacije luksuznog brenda sa bluzom iz second hand-a! Na sve to uvek je prisutna i doza punk modne kulture, koju Britanka zna suptilno da provuče. 

U nastavku pogledajte koje nas je modne lekcije naučila Alexa Chung do sada:  

# Animal print

Ovim interesantnim dezanom, Alexa vrlo često nadograđuje svoje kombinacije - kako casual, tako i one svečane. Na taj način, daje jednu glamuroznu notu svakom look-u!

# Razdeljak sa strane

Za ovaj beauty segment opredeljuje se za svečane prilike - na taj način ostavlja sofisticirani utisak starog Holivuda u domenu lepote. 

# Neprevaziđeni teksas

Ne, u režiji harizmatične brinete jeans ne podrazumeva samo dobar par farmerica, več je neophodan još jedan komad! Teksas haljina koju je nadogradila sa ravnim sandalicama. 

# Džemper na pruge

Snaga ovog jednostavnog komada je sigurno pojačana dobrim parom farmerica i Chanel obućom. 

# Odelo na njen način

U stilu velikih diva sa početka 20. veka, IT devojka je odlučila da ispoštuje dress code koji podrazumeva klasično odelo. Ipak, u svom stilu Alexa je dodala momenat sa paperijem i fanki tašnom u obliku zeca. 

# Pencil suknja

Kožna, uska suknja u kombinaciji sa super, zabavnom majicom ili duksericom zvuči cool, zar ne?

# Detalj - bela majica

Crvena, poslovna haljina dobija opušteniji pristup ako ispod obučete belu majicu. To nam je britanska influenserka već demonstrirala. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/