Časopis Daily Mail objavio je podatak da je od kraljevskog venčanja za garderober vojvotkinje od Saseksa izdvojeno otprilke 206.000 dolara.

U tu sumu uračunate su cene toaleta i detalja za 15 zvaničnih pojavljivanja, a kreacije su nastale u studijima prestižnih modnih kuća: Dior, Givenchy, Prada, i Chanel. Neki od događaja na kojima je Meghan ponela skupocene haljine ili komplete jesu: prva zvanična turneja u Dablinu, pojavljivanje u javnosti sa kraljicom, poseta konjskoj trci na Rojal Askotu.

Interesantno je napraviti poređenje sa novcem utrošenim na modne kombinacije vojvotkinje od Kembridža. Naime, Kate je prema pisanju časopisa, za celu proteklu godinu potrošila 156.000 dolara. Ukoliko Meghan nastavi da nas zadivljuje svojim izgledom i u narednom periodu, procena je da će do kraja 2018. godine cifra na računu premašiti milion američkih dolara.


Međutim, mora se priznati da Meghan uglavnom napravi pravi izbor, i dostojanstveno nosi titulu vojvotkinje. Setimo se samo krem haljine koju je ponela prilikom posete Česteru, kada joj je društvo pravila kraljica lično… Ili midi žute haljine na nedavnom prijemu u Londonu.

Pripadnici kraljevske porodice ne primaju poklone ili pozajmice, te se svi pitaju odakle novac za papreno skupu garderobu za jednokratnu upotrebu. Međutim, dobili smo odgovor i na to pitanje. Pre venčanja, Meghan je sama bila zadužena za troškove oblačenja, a sada je tu ulogu preuzeo princ Charles.

Podsećanja radi, balska haljina koju je nosila prilikom veridbe koštala je čak 75.000 dolara.

izvor: Glamour / City magazin

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/