"Ljudi možda misle da u njemu nema promišljanja, ali u stvarnosti, nama Parižankama su bile potrebne godine da bismo dostigle taj stil. Postoji određena sloboda u našem stilu. Odeća nam je važna, ali nije sve u životu. Mislim da po našem stilu možete da vidite i druge bitne stvari.

Takođe, odustale smo od ideje savršenstva. Francuski stil je dostižan, čita se u igri s onime što imaš, a ne trčanju za nečim drugim", kazala je de Maigret u jednom intervjuu.

U nastavku pročitajte modne savete slavne Francuskinje.

1. "U ormaru obavezno nađite mesta za blejzere. Oni vam daju stav. Podvrnite rukave, dignite kragnu, stavite ruke u džepove. To su ti mali trikovi."

2. "Nosite jedan statement komad po kombinaciji. Odaberite jedan jak komad i balansirajte ga s drugim klasičnim komadima. I neka bude samo jedan, jer ćete u suprotnom izgledati kao da ste se prerušili u nekoga."

3. "Pokušajte da ne nositi više od tri boje odjednom."

4. "Pronađite svoju uniformu tj. odevnu kombinaciju koja vam pristaje, u kojoj se najbolje osećate i kojoj ćete se stalno vraćati. Nemojte biti snob po pitanju nošenja iste odeće ponovo, zato što je ona deo vas."

5."Ne plašite se seksipila. Mi Parižanke pokazujemo ga kosom i šminkom. Ne odevamo se seksi i ne otkrivamo dekolte, nešto drugo je u igri. Ja se osećam seksi kada nosim puno maskare. Braon tokom dana zato što je nežnija i crna za veče. To je vrlo francuski."

Na sledećoj stranici pročitajte još modnih savete slavne Caroline de Maigret... 

PageBreak

6."Ne opterećujte se trendovima. Uđem u prodavnicu kada u izlogu ugledam nešto uzbudljivo. Nije me briga za trendove i ne volim da kupujem."

Imam jednostavan Balenciagin pulover od kašmira u sivoj boji koji mi često sklizne s ramena. Moj partner ga onda vrati na mesto. On misli kako je ukrao taj trenutak u kojem se moje rame "slučajno" otkrije, ali nije. Kupila sam taj pulover samo zbog toga."

7. "Oblači se kao da ideš da upoznaš muškarca svojih snova. Upravo ovu rečenicu Caroline navodi kao najbolji modni savet koji je ikada dobila. Takođe, tvrdi kako je laž da se žene uređuju za sebe. Oblačiš se za osobu koju želiš da zavedeš. Što si suptilnija, to si i seksipilnija.

8."Manje je više." I ona se drži ove stilske mantre prema kojom bismo trebali da budemo oprezni kod stilizovanja svojih kombinacija. Bez obzira na to, da li se radi o odeći, modnim detaljima, cipelama, make-up-u ili frizuri, za Caroline je manje uvek više.

9."Zavolite crnu boju. Crna boja je udobna i višenamenska. Konture čini oštrijm."

10. "Nosite malo nakita. Ne izbegavajte ga, ali koristite ga umereno. Sat, jednostavan lančić ili pak malo prstenja – neki od ovih dodataka biće sasvim dovoljni za podizanje kombinacije."

Izvor: Zadovoljna 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/