Njihov način odevanja je specifičan i chic. 

Francuski stil bazira se na tri zlatna principa: Manje je više, držite se jednostavnosti i postavite kvalitet ispred kvantiteta.

Dok koračaju ulicama izvršavajući svoje dnevne rasporede, garantujemo da je nemoguće videti Parižanku kako nosi određene komade garderobe.

Evo 7 stavki koje Francuskinje gotovo da ne poseduju, a van privatnosti svog doma zasigurno ni ne nose.

1. Bilo šta što je prekratko

Mikro suknje i izuzetno kratke haljine nisu dobrodošle u pariškim garderoberima. Ni slučajno ne pomišljajte da ovakve predmete kombinujete sa visokim štiklama.

2. Dubok dekolte

Previše izložen dekolte? Duboko sečeni V izrez koji seže do krajnjih granica? U Parizu kažu čvrsto NE.

3. Neon 

Francuskinje su vrlo obazrive kada je reč o bojama koje su zastupljene u njihovoj garderobi. Slobodno možete da zaboravite na bilo kakvu fluoroscentnu boju ukoliko želite da budete classy poput Parižanki.

4. Bilo šta što je veštačko

Nadogradnja kose, veštačke trepavice... Ovo pravilo odnosi se na sve ono za šta se na prvi pogled može uočiti da nije prirodno.

5. Teška šminka

Kada nosite šminku trudite se da to izgleda prirodno. Nemojte prekrivati kožu pregustom i prejakom šminkom koja će izgledati poput maske na licu.

6. Sportska garderoba

Oprema za teretanu neka ostane tamo. Franuskinje u donjem delu trenerke neče otići ni do obližnje prodavnice. Sportska odeća je u redu kada se bavite sportom, ali krajnje je nepoželjna kao deo dnevnog ili večernjeg autfita.

7. Overstatement komadi

Upadljivi dizajnerski komadi više pripadaju Londonu te su u direktnoj opoziciji sa Parizom. Dame koje žive u prestonici Francuske radije se fokusiraju na suptilne, neupadljive stilske formule. Ekstravagancija ovde nije na ceni.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/