U svetu mode odavno smo naučili kako ne postoje pravila. Zapravo, sve je dozvoljeno dok god imate dobar ukus i osećaj za mix and match, ako nas pitate. Međutim, posete nekim zemljama iziskuju da malo prilagodite svoj stil običajima države koju posećujete i pridržavate se njenih pravila oblačenja.

To se posebno odnosi na Bliski istok i muslimanske zemlje.

Ovde iz poštovanja ali i poznavanja islamske kulture i običaja, strankinje će retko kada obući kratku suknju, otkriti dekolte ili šetati golih nogu.Isto tako poseta bilo kojoj džamiji podrazumevaće da šalom ili kapuljačom pokrije glavu, te obuče neku maksi haljinu ili suknju.

Ovo se odnosi na sve strankinje, pa i na poznate fashion dame koje neguju moderan stil, poput Olivije Palermo koja je ovog vikenda boravila u Abu Dabiju gde je održana formula 1 trka - Abu Dhabi Grand Prix. 

Boravak u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Amirata (UAE), Palermo je zajedno sa suprugom - manekenkom Johannesom Hueblom, iskoristila za posetu jednoj od najpoznatijih džamija na svetu - impresivnu i masivnu Sheikh Zayed Mosque.

Tom prilikom Olivia je odenula ružičastu haljinu sa kapuljačom i dugim rukavima.

Zlatni aksesoari u vidu pismo tašne i skupocenog sata bili su jedini detalji koji su ispratili ovo svedeno ali vrlo prefinjeno izdanje koje je u potpunosti prilagođeno prilici.

Malo kasnije Olivia je za večeru u hotelu izabrala daleko moderniju kombinaciju koja se bazirala na zlatkastocrnom polu-kombinezonu bez rukava kog je uparila s bordo salonkama i crnim ogrtačem s resama.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/