Ne, nisu u pitanju beretka i frizura "ovako sam se probudila", već mali trikovi koji još više naglašavaju tu francusku nonšalantnost...

Breton majice, ravne cipele, neobavezna kosa, blejzer ravnog kroja prestavljaju tzv. french formulu koja je inspiracija mnogim damama širom sveta. 

Međutim, negovanje te magične opuštenosti nalazi se u modnom kodu Francuskinja.

U nastavaku vam donosimo zlatna pravila francuskih it dama koja su dodatno unapredila njihov stil. 

Moć statement komada

Manekenka Camilli Charriere zna koliko dobar utisak ostavljaju basic komadi - bela majica i crne pantalone, ali ona se ne zadržava tu! Svoj stajling dodatno nadograđuje efektnim blejzerom sa kaišem oko struka koji je novi trend koji su Francuskinje prigrlile.  

Krše pravila

Za trenutak zaboravite na jednostavne odevne komade i kao blogerka Ellie svoj stil unapredite formulom double denim ispod koje se nazire lagani trenč! Neobično i tako smelo! 

Šezdesete na njihov način

I dok je ceo svet ponet modom osamdesetih godina, Francuskinje ostaju dosledne veoma ženstvenoj i disco eri 60-ih godina koja u fokus stavlja suknju, ali i kaiš. 

Na sledećoj stranici pogledajte koja još pravila su otkrile Francuskinje: 

PageBreak

Luckasti džemperi 

Uvek dobra ideja koja će nas tokom zime i grejati, a koju je demonstrirala Jeanne Damas je vuneni džemper koji pomalo odskače od klasike i ima neku caku. Maestralno će da se spoji sa zvoncarama visokog struka i čizmicama do članka. 

Animal print kao neutralan komad

Dezen koji je bio veoma diskutabilan dobio je u potpunosti drugi smisao ove sezone, a Marissa Cox je objasnila kako da ga učinite neutralnim - tako što ćete ga upariti upravo sa neutralnim basic komadom poput ružičastog džempera. 

Kul odelo 

Savršeno skrojeno odelo mora da se nađe u ormaru jedne Francuskinje, te da se nosi najležernije moguće, u paru sa patikama.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/