Tri albuma, dva romana i uloga voditelja u X-faktoru.

Svojim dostignućima Levante je zaslužila reputaciju jedne od najsjajnijih italijanskih zvezda i moderne renesansne žene.

"Sve to radim istovremeno, tako da kada završim potpuno iznenadim i samu sebe".

Rođena kao Claudija Lagona, Levante je počela da piše pesme još dok je bila dete, sa svega 9 godina, nakon tragične smrti oca. "Utehu zbog njegovog gubitka sam pronašla u muzici. To je bio moj spas." Počela je da piše drame i komponuje sopstvene pesme, što je vodilo ka daljem razvijanju nje same. "

(Gilda Ambrosio: 10 pravila po kojim živi ova trendi Italijanka)

"Ponekad se osećam da sam stvorena samo za velike stvari", kaže i dodaje "Kada pišem i stvaram, stavljam sve što mi dolazi i spontano ističe. Ekstremna sam u opisima i imam sposobnost da kroz svoje pisanje duboko provlačim osećaje i emocije, tako da se zaista mogu povezati sa srcem svojih čitatelja, dok je sa pesmama malo teže jer nemate toliko vremena za tu vrstu povezanosti."

(7 najukusnijih italijanskih jela koja morate probati (a nisu pasta!))

2013. je bila njena prekretnica kada je izbacila hit pod nazivom "Alfonso", koji je vinuo u popularnost zbog provokativnog teksta i pronalaženja slušaoca u pesmi.

Šest godina kasnije stvara muzičko nasleđe inspirisana rok zvezdama poput Carmen Consoli, italijanske verzije Alanis Morrissette. Iako trenutnu pop scenu opisuje kao veoma haotičnu, smatra da je ludilo koje njom vlada simbolično za sve ostalo što se događa u svetu, kao posledica perioda u kom živimo. 

Odeća je još jedan od njenih aduta.

Majka joj je radila kao krojačica, što je takođe ostavilo snažan uticaj na nju. Još kao mala imitirala je majku, krojeći sebi odeću, i birajući kombinacije koje će oblačiti za vrtić.

"Volela sam da oblačim ono što će na pravi način prezentovati moj personalitet, to mi je bilo jako važno još tada."

Sada, na pozornici, svojim načinom odevanja ona želi da ide korak dalje prenoseći muzičku poruku, birajući sama svoje kombinacije.

"Sve je povezano, kreiram muziku baziranu na onome što osećam, a to zahteva specifičnu vrstu vizualne prezentacije kada sam na sceni".

Pa je tako za svoj najnoviji album Nel caos di stanze stupefacenti, izvukla komade od omiljenih brendova poput Philosophy i Twin Florence, kao i vintidž komade koji su doprineli elegantno boemskom utisku. 

Velika inspiracija su joj i brendovi poput Prade i Diora. Voli da posećuje modne revije, jer kaže da je za dizajnera taj modni trenutak, isto što i za pevača kada se pojavi na sceni sa novim albumom- sav trud i rad se tada prezentuje svetu. 

Veliki je entuzijasta po pitanju italijanske mode, gde vidi veliku progresiju kako starih brendova koja se vraćaju na scenu u velikom stilu, zako i novih mladih brendova koji nalaze svoje mesto pod reflektorima.

View this post on Instagram

Fanovi Levante mogu svakodnevno da isprate njen dobar ukus na Instagramu, gde redovno ubacuje inspiracione slike poput torbi Benedette Bruzziches i neoklasičnih radova iz Luvra.

Njeni postovi mogu delovati bezbrizni, ali Levante je čak i ovom segmentu veoma predana, pa su njeni društveni mediji rezulat pažljivog odabira ove forme izražavanja.

"Moj fokus je na kvalitetu. Ja sam esteta i na to veoma ponosan".

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/