Predstavljamo vam četiri najupečatljivija stajlinga ovog modnog kameleona koja su uspela da iznedre govorkanja na račun njegovog stila po društvenim mrežama.

Još pre osam godina počeo je sa rušenjem modlice. Košulja i skinny jeans su mu dugo bili zaštitni znak dok je pevao rame uz rame sa Zaynom, Liamom, Louisom i Niallom još od 2010, lomeći srce svake tinejdžerke na planeti.

Kako je polako dolazilo do razdora u ovom teen sastavu, tako je i Harry krenuo da eksperimentiše sa svojim izgledom.

Srećan rođendan, Harry Styles: Ovo su najupečatljiviji outfiti ikone koja ruši modne stereotipe
Foto: Nikola Ilić (Tripodstudio) / Styling: Ivana Vujević 
Foto: Profimedia

Mick Jagger našeg doba, polako je kretao da uvršćuje pastelne nijanse u svoj ormar, pa tako dolazimo do jednog od prvih pomaka u njegovoj estetici. Plava košulja, roze sako i kravata na tufne upareni sa somotskim pantalonama čine ultimativni vibe 70ih, a nijedog drugog savremenog pevača sem njega ne bismo mogli da zamislimo u istom.

Srećan rođendan, Harry Styles: Ovo su najupečatljiviji outfiti ikone koja ruši modne stereotipe
Foto: Nikola Ilić (Tripodstudio) / Styling: Ivana Vujević 
Foto: Profimedia

Kako je popularnost rasla, rasla je i želja za ekstravagancijom mladog britanca. Ne možemo a da ne pomenemo čuveno žuto trodelno odelo Marc Jacobsa koje je poneo na Brit Awardsu prošle godine. Detalj u vidu lila marame od tila dodatno je začinio ovaj autfit, a nema portala koji nije pisao o njegovom flertu sa ženstvenim komadima. Ljubavna priča između mladog Stylsa i komada odeće koji se uglavnom vezuju za "lepši pol" glavna je tema koja se provlačila na internetu. Hvalospevi, pljuvanje i nazivanje raznoraznim imenima podelili su svet, a možete da pretpostavite ko je glavni krivac za to - toksični maskulinitet. Pojam koji smo sve češće imali prilike da vidimo tokom 2020, kada su se po društvenim mrežama pojavili razbijači ovog koncepta. Predstavnici generacije Z, i savremene javne ličnosti došli su da sruše tabue pod parolom "Clothes has no gender".

Da bi granice još malo pomerio, Styles nije oklevao. Možda jedan od najboljih primera toga je spot za numeru Falling. U samo 3 minuta i 56 sekudni u videu u kom pokušava da pronađe sebe, Harry svira na klaviru u potpljenoj sobi obučen u lila bluzu sa šlepom koja podseća na haljinu.

Ali to nije sve. Mladi britanac koga su upoređivali i sa Elton Johnom našeg doba, sigurno nije neko ko izbegava suknje. Nedavno je uslikan za naslovnu stranu prestižnog modnog magazina upravo u ovakvom stajlingu, a mi ga pozdravljamo i navijamo da što pre sruši sve tabue vezane za stereotipno oblačenje "pravog muškarca" i uz sve hvalospeve želimo mu najsrećniji dvadeset sedmi rođendan.

Tekst: Aleksandar Nastasijević