Modni brend Liu Jo tužio je Kendall Jenner zbog kršenja ugovora, iako njena kompanija za upravljanje modelima to i dalje negira. Kendall je i ranije sarađivala sa ovom modnom kućom, ali ovog puta nije ispoštovala sve tačke ugovora.

U pravnoj žalbi podnetoj sudu u Njujorku u ponedeljak, 2. avgusta, italijanska kompanija optužuje zvezdu Keeping Up With the Kardashians da se nije pojavila na drugom od dva planirana snimanja, za šta joj je plaćeno ukupno 1,5 miliona dolara, plus naknada za uslugu od 20%. Kendall, koja je bila najplaćeniji model na svetu u 2018. godini sa 22,5 miliona dolara godišnje zarade, prema Forbesu, nije se bavila tim navodima, ali je njena modna agencija izdala saopštenje u kome demantuje te tvrdnje.

U svojoj tužbi, Liu Jo navodi da je 25-godišnja zvezda učestvovala u prvom snimanju u julu 2019. i da joj je do februara 2020. već platila 1,35 miliona dolara. Drugo snimanje trebalo je da se održi u Londonu u martu 2020, ali joj je pandemija koronavirusa onemogućila putovanja. 

"Liu Jo je gospođici Jenner predložio više alternativnih datuma i lokacija za drugo fotografiranje, ali nijedala nijedan konačan odgovor na predloge Liu Jo, niti je predložila razumne alternative, da bi na kraju odbila sve Liu Jo-ove dobronamerne ponude za kompromisno rešenje“, tvrde pravni dokumenti.

Brend tvrdi da je na kraju bio prinuđen da pronađe zamenske modele i rekonstruiše ceo plan za snimanje kampanje proleće/leto, i to uz velike troškove.