Brendirane tašne, atraktivne i trendi cipele, i garderoba po poslednjoj modi su deo svakodnevnice stilizovanih Zagrepčanki. To se odnosi kako na one platežno itekako sposobne, ali i na one čiji džep nije toliko dubok. Trend mora da se isprati, kao i prefinjen, sređen izgled koji bi mogao da osvane na famoznoj zagrebačkoj Špici.

Suknje od raznovrsnih materijala, visoke potpetice, kašmirski kaputi, bunde od činčile, raskošni šeširi su neizbežni detalji svake stanovnice glavnog grada Hrvatske. 

Bilo koje doba dana - uopšte nije bitno, dobar ukus stoji kao imperativ, a outfit kao iz magazina je nešto što se neretko može videti.

“Zagrepčanke su tip žena koje bi pre imale ‘Louboutanke’ na nogama, nego parket kod kuće” - ovo su reči kojima jedan poznati stilista opisuje svoje sugrađanke.

Istinitost ovih reči potvrđuje i Instagram nalog pod nazivom Style Zagreb koji je nastao po uzoru na čuveni blog The Sartorialist. Ono čime se ovaj profil bavi jeste uslikavanjem stylish Purgerica (lokalni naziv za Zagrepčane) na ulici u trenucima kada odlaze na posao, šetaju svog psa, sede na klupicama oko Trga bana Jelačića i u mnogim drugim sličnim situacijama.

Ovaj profil je popularnost stekao neverovatnim stajlinzima zbog kojih su mnogi pomislili da se radi o modi kakvu možemo videti na ulicama Londona, Pariza, Milana i drugih svetskih metropola.

U nastavku smo odvojili samo neke od nama najinispirativnijih i eye-catching odevnih kombinacija s ulica Zagreba:

Pogledajte na drugoj strani još nekoliko street style kombinacija sa ulica Zagreba...

PageBreak


Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/