Najvažnija noć za televiziju je iza nas – i ne, ne doživljavate déjà vu. Bila je ovo druga dodela Emmy nagrada u 2024. godini, nakon što je ceremonija iz 2023. bila odložena za januar (zbog štrajka holivudskih scenarista i glumaca, koji je zaustavio skoro svu produkciju na oko pet meseci).

U čast najboljih TV programa u protekloj godini, najtalentovanija imena industrije okupila su se na 76. ceremoniji dodele Primetime Emmy nagrada u Los Anđelesu. Najveći favorit večeri bila je nova FX drama "Shogun", koja je osvojila čak 25 nominacija, dok je serija "The Bear" sa Jeremy Allen Whiteom i Ayo Edebiri u glavnim ulogama, osvojila rekordnih 23 nominacija.

"Hacks" je iznenađujuće pobedila "The Bear" u kategoriji Komedija godine, dok je glavna zvezda serije, Jean Smart osvojila nagradu za najbolju glumicu u humorističkoj seriji. Ipak, "The Bear" je ove godine osvojila četiri velike nagrade, uključujući glumačke nagrade za troje članova postave: Jeremy Allen White (najbolji glavni glumac u humorističkoj seriji), Liza Colón-Zayas (najbolja sporedna glumica, postavši prva Latina koja je osvojila nagradu u toj kategoriji) i Ebon Moss-Bachrach (najbolji sporedni glumac). 

Sa ukupno osvojenih 11 nagrada, "The Bear" je postavila novi rekord za najviše pobeda u jednoj sezoni za humorističku seriju, nadmašivši svoj prošlogodišnji rezultat od 10 nagrada.

"Baby Reindeer" je osvojio četiri nagrade, Elizabeth Debicki je osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji za "The Crown", dok je Billy Crudup osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji za "The Morning Show". Lamorne Morris je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u limitiranoj seriji ili filmu za "Fargo", dok je Jodie Foster osvojila nagradu za najbolju glumicu u limitiranoj seriji za "True Detective: Night Country." 

Prelazimo na fashion departman. Elizabeth Debicki bila je poput prave pripadnice royalty porodice i na crvenom tepihu, zračivši elegancijom princeze Dajane u sofisticiranoj Dior balskoj haljini. Glumica se držala minimalizma kada su u pitanju aksesoari, noseći dijamantske minđuše, srebrnu narukvicu i prsten.

Reese Witherspoon odabrala je toaletu ukrašenu sitnim cvetnim vezom, iza koje takođe stoji ova prestižna modna kuća. Amerikanka obično neguje preppy stil, ali zna kako da podigne svoj izgled na crvenom tepihu kada je pravi trenutak. Ovog puta, svoju haljinu je upotpunila veličanstvenom ogrlicom od belih i žutih dijamanata, uz usklađene minđuše i prstenje.

Sa druge strane, Brie Larson je na dodeli Emmy nagrada 2024. godine još jednom odala počast svom liku iz serije "Lessons in Chemistry", noseći custom dizajniranu Chanel midi haljinu. Larson se pojavila u ukrašenoj slojevitoj haljini inspirisanoj arhivskim izgledima iz 50-ih i 60-ih godina.

Izgledi su bili glamurozni, a u nastavku pogledajte naš pregled najboljih.

John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia Pogledajte najlepša glam izdanja!