Princeze i kraljice 21. veka su dame koje su izašle iz senke svojih muževa i stekle sopstvenuu vojsku poklonika. Njihov stil inspiše i intrigira pa ih čini pravim modnim ikonama modernoga doba.

Sheikha Mozah bint Nasser

Jedna od najbolje obučenih žena na svetu dobro je čuvana tajna za veliki deo javnosti. Sheikha Mozah možda nema mainstream popularnost poput Kate Middleton ili mlade Charlotte Casiraghi, ali samo jedan pogled na njenu raskošnu garderobu i način na koji je prezentuje dovoljan je da shvatite da se ovde radi o sofisticiranoj ženi besprekornog ukusa.

Brendovi koje voli: Dior, Chanel, Valentino, Jean Paul Gaultier.

Letizia od Španije

Letizia je već odavno podignula modnu skalu i promenila pogrešno mišljenje javnosti da kraljica mora biti izrazito konzervativno obučena. S manekenskom figurom i večnim visokim potpeticama koje obožava, Letizia je pravo oličenje moderne evropske žene koja s jednakim stilom nosi poslovne kostime i odela muškog kroja.

Brendovi koje voli: Hugo Boss, Armani, MaxMara, Felipe Varela.

Deena Aljuhani Abdulaziz

Pripadnica nove generacije stylish Arapkinja rado je viđeno lice u prvim redovima Fashion weeka. Deena je vlasnica prestižnog concept butika D'NA koji nudi posebne kolekcije svetskih dizajnerskih kuća nastale za Saudijsku Arabiju. Njeno ime nije nepoznanica ni svetskim modnim magazinima koji sa zadovoljstvom prate stilski put ove prekrasne mlade žene.

Brendovi koje voli: Chanel, Haider Ackermann, Céline, Rossie Assoulin.

Kate Middleton

Miljenica britanske, ali i svetske javnosti imala je najteži zadatak na svetu: uskočiti u cipele nikad prežaljene princeze Diane, modne ikone kojoj su posvećene hiljade naslovnica. Njezin stil je smeran, jednostavan i ženstven. Često se pojavljuje u high street komadima koji su po ceni dostupni svima.

Brendovi koje voli: Alexander McQueen, Jenny Packham, Mulberry, LK Bennett.

Charlotte Casiraghi

Prelepa mlada princeza u formalnim prilikama blista u raskošnim haljinama kuća Elie Saab, Chanel i Valentino, a za opuštenije varijante oblači se poput većine svojih vršnjakinja u farmerice, moto jakne i mini haljine. Odnedavno je postala i zaštitno lice kozmetičke linije kuće Gucci pa će nas njeno lepo lice ponovno gledati sa stranica prestižnih modnih publikacija.

Brendovi koje voli: Gucci, Chanel, Balmain.

izvor: buro247.hr