Mr.Big u nastavku serije dokazuje da je još gori nego što smo ikada mislili

Svi oni koji su od početka znali da je Zverka samo loš momak sa kojim je toksičan odnos neminovan - sada su zvanično u pravu.

Profimedia

Ako ste bili tinejdžerka u ranim i srednjim godinama kada se emitovao Seks i grad, znači da ste učetvovali u mnogobrojnim razgovorima na temu Mr.Big-a, ali i drugih muških likova iz ove serije. Od Steve-a, Aidan-a, Richard-a, pa sve do Zverke - žustre rasprave o podeli muškaraca na loše i dobre samo su se rasplamsavale dok smo se i same (ne)svesno opredeljivale, i na neki način unapred određivale svoje ljubavne sudbine.

Dobar ili loš momak? Sigurna ljubav ili prolazna strast? Bila su neka od glavnih pitanja koja su nam pružile jednostranu i vrlo ograničenu viziju zdravih odnosa.

Bez obzira na to za koga ste navijali u duelu Mr.Big vs Aidan, neminovno je da ste makar jednom pomislili sve najgore o Zverki. Igre, laži, preljube, sebičnost i nestalnost (oh, da, i ostavljanje pred oltarom) koje je ispoljavao u gotovo svim odnosima, a najviše sa Carrie Bradshaw, jasno su išle u prilog tome da je budućnost sa ovakvim prototipom fatalnog muškarca, ne samo neizvesna već i osuđena na propast. Ipak, kao i u realnom životu, mnogi su ga i dalje idealizovali.

Iako nismo mislili da će ova tema biti relevantna 2021. godine, usled snimanja nastavka serije, Page Six je ekskluzivno objavio procureli scenario koji potvrđuje da se Carrie razvela i da u jednom od razgovora sa Mirandom i Charlotte govori: „Snimala sam podcast, prala sam kosu. Da, nisam ni jela ni spavala, ali bar sam se dobro osećala u svom braku. Sad sam samo jedna u nizu njegovih žena o kojima se brinuo?“. Iako ne saznajemo čitav kontekst, jasno je - Zverka je opet pogrešio, ali ovog puta bez prilike za oproštaj. 

U prilog tome govore i nove fotografije sa snimanja na kojima se nalazi Natasha, njegova prva žena iz serije. A da li će se ispostaviti da je u pitanju bila preljuba ili nešto drugo - ostaje da vidimo, dok u međuvremenu rekonstruišemo sva pogrešno nametnuta uverenja o prihvatljivim ljubavnim odnosima. Ono što je sigurno jeste da fantazija o muškarcu u odelu koji se razmeće plaćenim večerama, luskuznim stanovima i bezobraznim samopouzdanjem koje služi za unižavanje žene pored sebe - ne samo da više nije u modi, nego je neprihvatljivo i za svaku osudu. Baš kao i svaki vid toksičnog odnosa.

Profimedia