Sarah Jessica Parker verovatno nije imala scenario kada je odlučila da napravi reboot kultne serije. Vodeći se parolom ''ko pristane, učestvuje'', priča je verovatno tek u procesu nastanka, nakon što su Samantha i Zverka odbili učešće, a Miranda, Charlotte i... Aidan ga prihvatili.

Tri pitanja su nam prošla kroz glavu kada smo čuli da će Aidan umesto Zverke biti glavni akter u seriji:

1. Da li Carrie pokušava da nas slaže da joj se u 50. godinama dogodilo prosvetljenje nakon kojeg je umesto lošeg momka (konačno) odabrala dobrog?

2. Da li Carrie želi da nam kaže da su agonije sa bivšima večne i da onaj čiji smo broj telefona davno zaboravili, može da se vrati 20 godina kasnije i napravi nam opštu pometnju u životu?

3. Da li Carrie nastavlja da odaje utisak da su dileme i odluke odrasle osobe jednake onim koje imaju prosečne osamnaestogodišnjakinje?

Besmisao se nastavlja i sa trećim delom, kao da drugi deo filma već nije bio dovoljno razvodnjen Aidanovom neuverljivom aktualizacijom - jer ko prevari onoga koga voli sa onim pored kojeg je o tom nekom sanjao i za njim tiho patio (da, znamo da u glavi imate jednačine sa dve nepoznate ukoliko kojim čudom niste pratili seriju).

Sve i da ovaj scenario liči na stvarnost, Sarah Jessica Parker, kao producent budućeg nastavka, zaboravila je da je kult Seks i grada pre svega izgrađen na bajci i mitu o srećnom kraju u koji smo želeli da verujemo, te da rušenje iluzija nakon dve decenije nikome nije potrebno.

U nadi da se ovaj projekat ipak neće dogoditi, ostaje da vidimo šta nam sledeće donosi neželjeni nastavak pod nazivom And Just Like That.

Aidan umesto Zverke u nastavku Seks i grada budi naše najveće strahove od agonije nerešenih odnosa sa bivšima
Foto: Profimedia