CINDY CRAWFORD PROSLAVILA 56. ROĐENDAN POKAZUJUĆI DA UŽIVA U NAJBOLJIM GODINAMA: ''Više ne moram da se dokazujem''

Jedna od najlepših manekenki svih vremena proslavila je 56. rođendan, ne krijući da je srećnija nego ikada pre.

Profimedia

Cindy Crawford bila je na vrhuncu slave devedesetih godina, i činila slavnu petorku s Claudiom Schiffer, Naomi Campbell, Christy Turlington i Lindom Evangelistom, kada je kao supermodel vladala modnim svetom.

Pred kamerama je duže od tri decenije, tačnije od trenutka kada ju je zapazio lokalni fotograf dok je, kako je jednom u šali rekla, u nekom polju u Ilinoisu brala kukuruz. Sve ostalo je istorija.

Radila je sa svim renomiranim modnim kućama i bezbroj puta krasila naslovne strane prestižnih modnih magazina. Iako se od 2000. godine ne bavi aktivno modelingom, s vremena na vreme je vidimo na pistama ili reklamama: "Sigurna sam da ću se slikati bar još deset godina, ali više ne kao model. I to je potpuno u redu. Sarađivala sam sa svim tim neverovatnim ljudima, fotografima, kreatorima, stilistima. Šta još treba da uradim? Više ne moram da se dokazujem. A i ne želim", rekla je jednom prilikom.

Danas je najveća podrška, ali i mentorka svojoj ćerki Kaia-i Gerber koja uveliko ide maminim stopama i gradi reputaciju u svetu modelinga. S druge strane, Cindy uživa daleko od očiju javnosti, baveći se privatnim biznisom i otkrivajući nove hobije i zadovoljstva u najboljim godinama.

Samo dan pre 56. rođendana na Instagramu je uputila mlađoj sebi važnu poruku: ''Uoči još jednog rođendana, želim da se osvrnem na malu Cindy i razmislim šta bih joj poručila. Rekla bih joj da bude nežnija prema sebi, da tretira sebe onako kako tretira svoje prijatelje. Rekla bih joj i da se svi osećaju nervozno u novim situacijama i da ponekad jednostavno morate da folirate dok ne uspete. Rekla bih joj da se ne plaši da pravi budalu od sebe - da pleše, peva, itd - čak i ako nije dobra u tome. Smeje se što je više moguće. Bude ranjiva. Rizikuje da pokaže svoje pravo ja ljudima koje voli - jer vredno je toga. Da vežba zahvalnost. Nastavi da raste, uči i postaje, jer život je blagoslov''.

Kasnije je okačila video na kome duva rođendanske svećice, zahvaljujući se svima na radosnim čestitkama.