Tekstura kose menja se svakih 7 godina, ali ne samo zbog oštećenja nastalih usled oblikovanja kose aparatima visoke temperature i farbanjem jednom mesečno. Hormonske promene, pilule, trudnoća, pa čak i starenje, takođe oslabljuju kosu. Razmislite samo, koliko kose vam je opadalo sa 19, a koliko sa 28?

Za svakoga ko je doživeo oštećenje kose zbog hormona ili starenja, novi proizvodi sa tržišta koji obećavaju oporavak mogu biti razočaravajući zato što zanemaruju brojne hormonske faktore koji dehidriraju i oslabljuju vlas, te ne postižu očekivani efekat. 

Kao odgovor na nedostatak hormonski usmerenih proizvoda za kosu, Cindy Crawford je razvila svoju beauty liniju pod nazivom Meaningful Beauty, a koja se posebno bavi upravo ovim problemom. Kolekcija sadrži pet proizvoda pod nazivom Age-Proof Hair Care System, a sadrži šampon, balzam, tretman za vlasište, sprej za oblikovanje i puder u prahu za izrastak, plus Beauty Sleep suplemente. Cindy je navela da je tokom vremena i ona nailazila na velike promene kada je u pitanju kosa, zbog čega ne sumnjamo u kvalitet njenih proizvoda.

''Kao žene, znamo da će naša kosa stariti – od malih nogu čujemo ’Samo sačekajte da dobijete bore.’ I znate da će se pojaviti siva kosa, ali takođe znate da postoji lek za to. Međutim, niko mi nije rekao da će mi kosa stariti i menjati se. Mislim, naravno, zašto ne bi? I sve ostalo se menja. Nakon prvog deteta definitivno sam izgubila dosta kose i postala je tanja. Nakon drugog deteta, kosa mi se malo vratila, ali ne do kraja. Počela sam više da se farbam, jer sam imala sve više sedih, kosa mi je bila drugačija i bilo je mnogo teže da izgleda glatkije, sjajnije i živahnije i nije je bilo lako oblikovati. Pre tri godine rekla sam sebi ’Pitam se da li bi naš herojski sastojak, koji je ekstra antioksidans dinje, mogao primeniti na kosu.

Da li bi ti sastojci pomogli našem vlasištu i stvorili bolje okruženje?’ To je bila ideja i cilj našeg istraživačko-razvojnog tima. Imali smo neverovatne rezultate iz naših korisničkih grupa. Svaka žena, 100 posto njih koje su probale, primetile su rezultate. Nakon kupanja, podižem kosu i nanosim proizvod na teme. Nije teško za kosu, ako ništa daje vam malo volumena.

Na pitanje kako oblikuje svoju kosu, Cindy odgovara: ''Feniram je, ali ne tako dobro kao profesionalci. Donja strana kose ima više talasa, pa moram na dva načina da je stilizujem. Koristim okruglu četku i fen za oblikovanje, što traje najmanje 15 minuta. Druga opcija je da je pustim da se osuši prirodno, a u tom slučaju nema češljanja, samo poboljšajte talase određenim preparatom u slučaju da vam je kosa ravnija pri vrhu''.

Manekenka ne krije da u nezi kose redovno upotrebljava maske koje drži dok je u sauni, dok trenira ili odmara kod kuće. Takođe, ističe da noću skuplja kosu kako se ne bi lomila tokom spavanja. 

Najinteresantnije je da je u okviru svoje beauty linije lansirala puder u prahu za korekciju boje u šest nijansi. ''Ne mogu da farbam kosu svaki put kada je potrebno. Ne volim ni popravke izrastka sprejom. Ali puder u prahu mogu da stavim gde god i kad god mi treba, te naj taj način produžim period do odlaska kod frizera za još sedam dana''.

A koja frizura joj je bila omiljena tokom karijere? ''Mislim da mi je najlagodnije bilo sa mojom prirodnom kosom, često sam tako fotografisana. Ali devedesetih sam nosila veliki voluminozan stil i imala plavu kosu kojom je moja frizerka Oribe bila opsednuta. Izgledala je tako dobro na fotografijama, da se i danas osećam dobro kad ih gledam''.