Sudeći po njenim poslednjim fotografijama gotovo je neverovatno da je ovaj bivši supermodel već dobro zakoračio u šestu deceniju života. 

Te se nameće pitanje koja je tajna njenog mladolikog izgleda?

Jedan od razloga se krije u tome što je svoju beauty rutinu prilagodila svojim godinama. Danas nosi manje šminke nego ikad i pažnju je usmerila na negu kože. 

Ljubav prema dekorativnoj kozmetici zamenila je ljubavlju prema preparativnoj. "Rekla bih da je to najveća evolucija za mene. To je sve nekako došlo intuitivno s godinama" - otkrila je u intervjuu za Vogue i dodala kako ključ svog izgleda vidi u održavanju unutrašnjeg mira: "Mislim da je najvažnije da se brinete o svom telu i umu, vašim odnosima i imate prijatelje s kojima se možete smejati i podeliti sve s njima".

(Nekad i sad: Moć transformacije obrva poznatih dama)

Briga za kožu, prema Cindy, znači obavezno čišćenje ujutro i uveče, toniranje i nanošenje kvalitetne kreme, a dnevna hidratantna krema takođe bi trebala uključivati ​​i visoki SPF.

Cindy napominje kako se u tu rutinu može dodati i serum ako postoje specifični probleme s kožom, kao što su hiperpigmentacija ili vidljive pore. Kada je koža u dobrom stanju može se preskočiti teška šminka i pustiti je da zablista u punom sjaju. 

Ona preferira prirodan izgled u kojem oči lagano naglašava s malo maskare, a obrve tamnom olovkom. Povremeno nosi i ruž, a preferira svetlije nijanse. Takođe, svoj dobar izgled duguje i pravilnoj ishrani, te vežbanju tri puta nedeljno.  

Cindy smatra da je važno da žene nauče kako da pokažu svoje 'osnovno lice', a postizanje prirodnog izgleda je inspirisalo i ime njene linije šminke - Cindy Crawford's Basic Face - sa Soniom Kashuk. Cindy poseduje i sopstvenu liniju preparativnih proizvoda za negu kože protiv starenja nazvanu Meaningful Beauty.

No, Cindy ima i jedan neobičan ritual pomoću kojeg održava mladolikost lica, a preuzela ga je ni manje ni više nego od Kleopatre. Legenda kaže da je egipatska kraljica, koju su svojevremeno nazivali najlepšom ženom sveta, besprekoran izgled kože dugovala kupkama na bazi mleka. 

Cindy ne preferira kupke već svoje lice povremeno prska mešavinom mleka i mineralne vode. Ona smatra kako mlečna kiselina iz mleka pomaže u ljuštenju mrtve i suve kože te trenutno hidrira i posvetljuje kožu. Pripremljeni piling je vrlo nežan te kožu čini svežom.

Izvor: 24sata.hr/autor M.P.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/