Amsterdam je grad koji je velikim delom smešten na vodi i često ga nazivaju "Venecija severa". Sam centar sastoji se od 90 malenih ostrva povezanih sa stotinu mostova koji su izgrađeni u zlatno doba i još su uvek srce društvenog života u gradu.

Između kanala Prinsengracht i Keizersgracht, u ulici The Nine Street smešten je nedavno obnovljen hotel Pulitzer koji ima tradiciju dužu od 45 godina.

Ulica The Nine Street nalazi se u trenutno najživahnijem amsterdamskom kvartu Jordan koji je prepun živopisnih barova i malenih simpatičnih butika i pravo je mesto za početak prave holandske avanture.

Hotel Pulitzer predstavlja oličenje grada, počevši od uređenja, čiji je koncept bio spojiti radove lokalnih umetnika i dizajnera, ali i zadržati svoju autentičnost i raskoš. Sada je doživio svoju najveću obnovu koja kombinuje istorijske elemente i klasičnu lepotu u savremenom stilu, što je rezultiralo prijatnim enterijerom.

Svaka soba jedinstvena je na svoj način, odražava karakter umetnika i ima bogatu istoriju. Šarmantne sobe smeštene u potkrovlju krase drvene grede i veliki prozori koji prostor čine eteričnim, a kontrast u prostoru čini masivni plišani nameštaj.

Restoran Jansz. u sklopu hotela služi jednostavna, ali fina jela inspirisana klasičnom evropskom kuhinjom u kojoj možete uživati u dekadentnom uređenju, a Pulitzer Bar je idealno mesto za uživanje u velikom izboru pića posluženim sa stilom.

Doručak, ručak i večera osiguraće vam nezaboravne ukuse, a posebno zanimljivo mesto prostorija je The Cooper Rooms gde možete večerati skriveni od pogleda javnosti. 

Osim pod okriljem hotela možete uživati u vrtovima koji vam pružaju mir tako blizu, a tako daleko od gradske vreve, ove godine moćićete da uživate i u večeri pod plavim amsterdamskim nebom na novoj terasi.

Foto: Instagram / pulitzer.amsterdam

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija