Odmor se ne može smatratrati pravim odmorom, sve dok se ne opustimo kraj velikog bazena, sa koktelom u ruci...

To znaju i najveći lanci ugostiteljskih hotela te su, pored uređenja enterijera, svu pažnju usmerili ka velikim baštama i vrtovima u koje se nalaze najlaksuzniji bazeni, stvoreni za odmor i celodnevno opuštanje kraj vode.

Zato smo rešili da vam predstavimo najlepše bazene na svetu.... 

Raleigh Hotel

Ovaj zadivljujući hotelski kompleks se nalazi u Majamiju, a zahvaljujuči impozantnom obliku i formi, oduševljava svojom lepotom. Velikoj popularnosti je doprinula i titula najlepšeg bazena u Americi, koju je dodelio Life Magazine, 1947. godine. 

foto: Promo

Hotel Bellevue San Lorenzo

Slobodno možemo da kažemo da jednostavanost i minimalizam koji je zastupljen u dizajnu bazena u hotelu Bellevue San Lorenzo nas neodoljivo podseča na italijanski stil i perefekcionizam. To objašnjava i samu lokaciju, jer je ovaj bazen smešten u blizini jezera Garda, sa koga se pruža savršen pogled na najveće italijansko jezero.

foto: Promo

St. Regis Lhasa

U skladu sa tibetanskom kulturom, sledeći bazen koji se nalazi u mesto Lhasa, predstavlja čistu egzotiku. Posebno su interesantne hiljadu zlatnih keramickih plocica, zbog čega on dokazuje da zatvoreni bazen može biti jednako dobar kao spoljašnji.

foto: Promo

Zemi Beach House

Ovaj divan hotel smešten na Angvili, ostrvu koje se nalazi u Malim Antilima na Karibima, tačnije selu Shoal Bay, predstavlja savršeno mesto za odmor koje u potpunosti može da zameni more. Unutrašnji prozor koji je postavljen unutar okena, pruža neverovatan osećaj. 

foto: Promo

PageBreak

La Mamounia

Bogata ponuda La Mamounia hotela u Marakešu (Maroko) se odnosi na zatvorene i otvorene bazene, tako da možete uživati u čarobnoj atmosferi hotela, ali i toploj vodi od 28 stepeni tokom cele godine.  

foto: Promo

Amangiri Hotel

Kanjon Point, u Utah je stvoren za avanturiste koji obožavaju da se penju, a nakon ove sportske aktivnosti mogu se rashladiti u bazenu uokvirenom kamenjem i stenama, pružajući neverovatan osećaj.

foto: Promo

The Library

U suprotnosti sa belim peskom obližnje Chaweng plaže, bazen u hotelu Library koji se nalazi u mestu Koh Samui na Tajladnu je prepoznatljiv po crvenim, narandžastim, žutim i borodo pločicama koje poodsećaju na mozaik. 

foto: Promo

Surfjack Hotel

Honolulu, Hawaii. Ručno oslikana ilustracija na površini Surfjack hotelskog bazena koja glasi: Voleo bih da si tu, zaslužuje svoje mesto na Instagramu. U blizini ovog bazena, na samo 10 minuta hoda nalazi se poznata peščana Waikiki plaža. 

foto: Promo

PageBreak

San Alfonso del Mar

Južno od Valaraiso, u mestu Algarrobo u Čileu, nalazi se San Alfonso del Mar luksuzni kompleks sa predivnim bazenima. Reč je o najvećim slanim bazenima na svetu, koji obuhvataju skoro kilemats duž pacifičke obale. 

foto: Promo

Marina Bay Sands Hotel

Sa Marina Bay Sands hotela u Singaporu pruža se jedan od najlepših pogleda na nebo i oblakodere. Bazen smešten na samom krovu, tačnije na 57. spratu oduševljava svojom velelepnošću. 

foto: Promo

Hotel Villa Honegg

Divan švajcarski hotel Villa Honegg je smešten u blizini jezera Lucerne, i tokom letnjih i zimskih meseci je veoma aktuelna destinacija turista iz celog sveta, s obzirom da se iz spoljašnjeg bazena pruža predivan pogled na obližnje jezero. 

foto: Promo

Aman Tokyo

Nakon istraživanja ogromnog i energičnog Tokija, vreme je za odmor i relaksaciju. Najbolje mesto koje pruža potpuni mir je zatvoren bazen u hotelu Aman Tokyo, koji je oivičen velikim prozorskim staklima, sa kojih možete posmatrati grad. 

foto: Promo

PageBreak

Four Seasons Safari Lodge

Avanturisti koji vole prirodu i divljinu, oduševiće se hotelom Four Seasons Safari Lodge koji se nalazi u Serengeti nacionalnom parku, u Tanzaniji. Fantastičan bazen je smešten neposredno pored slonova, koji mirno šetaju u blizini. 

foto: Promo

Hotel du Cap-Eden-Roc

Zahvaljujući savršenoj poziciji, na samoj litici, bazen u Du Cap-Eden-Roc hotelu se smatra najluksuznijim odmaralištem na francuskoj rivijeri, još od kada je izgrađen, 1914. godine. Fantastična lokacija omogućava uživanje u pravoj mediteranskoj panorami, sa pogled na more. 

foto: Promo

Grace Santorini

Smešten na skoro 300 metara iznad nivoa mora, bazen u hotelu Grace Santorini je tako zamišljen da se vizuelno produžava i spaja sa vodom, te omogućava predivni pogled na egejsko more. 

foto: Promo

The Joule Hotel

Ako se ne plašite visine, bazen koji se nalazi u hotelu The Joule u Dalasu, vam omogućava odličan pogled na gradske ulice, obližnje visoke zgrade i naravno, divno nebo sa izlaskom i zalaskom sunca. 

foto: Promo

Hanging Gardens of Bali

Neverovatni bazeni u indoežanskom hotelu Hanging Gardens of Bali, daje plivačima osećaj da plutaju iznad prašume.

foto: Promo

Belmond Hotel Caruso

Smešten u najvišu tačku grada Ravello u Italiji, impozantan bazen Belmond Hotel Caruso se može pohvaliti jednim od najlepših prizora koji se pruža na Amalfi obalu. 

foto: Promo

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija