Hotel Aman Canal Grande otvoren je pre tri godine, a zahvaljujući odličnoj poziciji i neverovatnom enterijeru, za njega se slobodno može reći da je jedini hotel u Veneciji koji izgleda više kao privatna palata, nego hotel. I čini se da upravo to jeste....

(Božanstveno: Italijanski hotel smešten između stena i pećina)

Njegova izgradnja datira iz 16. veka, a u ovoj palati je živela porodica Papadopoli punih 200 godina. S obzirom da su oni bili zainteresovani da je prodaju Amanu, hotel je i dalje zadržao apartmane na gornjem spratu. U međuvremenu, ostatak palete je bio postepeno restauriran. 

Ovo zdanje se nalazi direktno na obali Velikog kanala (Grand Canal), pa gosti i često mladenci poput George i Amal Clooney, kao i naše Ana Ivanović i nemačkog fudbalera Bastian, kako bi došli do ovog zdanja moraju da se voze gondolom kroz Veliki kanal, što daje dodatnu dozu romantike.. 

Od ‘porta d’acqua’, gosti idu dalje ka kariranom podu koji se sastoji od roze i belog mermera, penju se glavnim stepeništem i dolaze do glavnog sprata palate. 

Druga bitna arhtitektonska karakteristika ovog veličanstvenog hotela je glavna recepcija i velika prostorna hala- plafoni koji imaju dvostruku visinu, kao i sjajni Murano lusteri i zidovi obloženi svilenim dekoracijama. 

Odavde, glavni balkon gleda direktno na Veliki kanal, dok se sa donje strane zgrade nalazi dvorana, pozlaćena i ukrašena ogledalima, freskama i orginalnim lusterima. 

Odmah pored, nalaze se Žuta trpezarija i Crvena trpezarija čiji plafoni su obloženi freskama iz 18. veka, koje je uradio poznati umetnik Gianbattista Tiepolo.

Na spratu iznad, postoji još više prostora za zabavu- salon koji ima veliki klavir, takođe poseduje pogled na Veliki kanal, i ima još tri prijemne sobe sa kojima se graniči. 

Što se tiče soba, zbog veoma visokih cena (oko 1000 funti za noć) hotel je odlučio da ne dele sobe u palati kako bi povećali broj gostiju koji mogu da odsednu, jer bi se u tom slučaju mogli uporediti sa bilo kojim venecijanskim hotelom.

Zapravo, ovde postoji još jedna zanimljivost - kupatila su često veća od spavaćih soba. 

Većina soba (od 24) se nalazi u krilu zgrade koje datira iz 19. veka, a koji je povezan sa glavnom palatom, ali poseduje spektakularan pogled preko puta hotelske bašte i preko vode.

Međutim, najverovatnije prva bračna noć iznosi oko 3.130 funti - što je cena po noći.

U cenu ulaze dekorativne štukature koja okružuje krevet, freska Tiepolo kojom je ukaršen plafon, orginalne tkanine sa prikazom kineske umetnosti koje krase zidove u dnevnoj sobi. 

Još jedan veliki bonus za Aman Canal Grande predstavljaju vrtovi - posebno travnjak na prednjem delu zdanja. To je jedinstvenost među venecijanskim hotelima, i veoma redak među palatama koji imaju takav prostor sa pogledom na kanal. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija